Чернівці

05/05/09
Подорожі

Чернівці

 "Одного разу в місто на Пруті,
приїхали матраци вони мали на меті…"

Світлини

Крутити чи топтати…

Робочий тиждень обіцяв бути коротким :). Довгі вихідні, віщували хфайний вело відпочинок. Варіантів була купа. Проте мапи з погодою вносили свої корективи. В кінці кінців було прийняте важке рішення залишити роверики на спочинок вдома. Як потім стало відомо ми не прогадали :).

Отже п'ятниця, день праці. Цей день ми присвятили хатній праці, а також походу на вокзал по квитки. А їдемо ми цього разу в славне місто Чернауци.
Їдемо туди, щоб просто погуляти по місті, подивитись на побут, архітектуру, людей.

23:35 сідаємо у потяг Ковель – Чернівці. По яблуку, і лягаємо спуняти. Місцями було прохолодно, але ми успішно доїхали до пункту призначення. 5:35 ранку, нас зустріла Юля і ми вже їдемо в таксі до неї додому, досипати :).
11 година ранку, підйом, плотний сніданок, і йдемо гуляти. Троха лив дощ.

Івасик Телесик

Цікаво у всіх обласних центрах, в парку є хлопчик, котрий дусить гуску?

Йдемо вуличками і попадаємо в парк. Парк акуратний, з модними атракціонами та охороною на вході. Парк порівняно з Львівськими доглянутий, хоча і є місцем постійних, культурних попойок молоді. З літнього театру доноситься російська попса у виконанні місцевих зірок, іноді розбавлена англійською попсою. Все зелене, чисте, багато квітів, багато всяких монументів.

Парк культури, Чернівці

Йдемо далі. Є райони де всі вулиці нагадують радянське місто, з вулицями Фрунзе, Суворова і т.п. Центральна частина навпаки, Шевченка, Кобилянської і т.п.

Бруківка, Чернівці

Що кидається в очі. Бруківка… вона в Чернівцях має намальовану розмітку. Так місцями вона потерта але є майже всюди. Це при тому, що з бруківки розмітка стирається дуже швидко. У Львові на більшості асфальтованих доріг немає розмітки.
Наступне це світлофори, всі нові з таймерами відліку. Водії, у Чернівцях здались мені чемними.

Чернівецькі вулички

Місто дуже зелене, всюди дерева та клумби. Також воно дуже чисте, і в очі кидаються новенькі смітники, які встановленні всюди, на відстані не більше 30 м один від одного. Пройдіть у Львові по вул. Коперника. Вам вистарчить пальців рук, щоб усіх їх полічити.

вул. Кобилянської, Чернівці

Центральна вулиця нагадала мені Московський старий Арбат. Гарні будинки, магазини, туристи які вештаються ту з фотоапаратами. До речі до 600-т річчя Чернівців, влада помалювала всі фасади старих будинків. Місцями фіолетові та салатові фасади напрягають, але в основному це нормальні та приємні кольори. Це придає місту ще більше охайності.

Чернівці

Багатослівні чиновники розпинаються, що Львів туристично орієнтоване місто, що вони пробують розвивати інфраструктуру яка б сприяла туризму, але зробити елементарного не можуть. Недавно я мав змогу погуляти з американцями котрі їхали через цілу Європу, і найсхіднішою крапкою їхньої подорожі був Львів. Місто їм сподобалось, але самостійне орієнтування для них було дуже важке, оскільки читати кириличні назви вулиць вони не могли. Невже так важко продублювати таблички з назвами вулиць англійською хоча б в центрі міста. До чого я веду, в Чернівцях з цим проблем немає.

Вказівники

Потім ми підійшли до університету. Наші універи, політехи ховаються. Там навіть екскурсії проводять. Нас нажаль пустили тільки потусуватись коло брами.

Університет в Чернівцях

Виявляється, що Google Earth, є національним космічним агенством міста Чернівці :)

Чернівці

Також в Чернівцях на вулиці І.Франка 19 є туалет тільки для сміливих :)

Чернівці

А колись вулиці міста замітали букетами троянд.

Троянди

 Тролейбуси тут файно збереглись.

Чернівці

В народі цей памятник зветься гордо – "Трансформер"

Трансформер

 Старий костел, який зараз використовується як архів заворожує.

Костел

Попили трохи кави, купили магнітики на холодильник. Хотіли сходити в театр, але нажаль, саме в цей день, ніяких вистав не проводилось.

Капучіно

Взагалі, по словах Юлі в місті люди не бідні. Я б сказав, що це помітно. Як саме важко пояснити, але помітно. Дуже гарно виглядають квіти на фасадах будинків які люди вирощують самостійно, тобто і їм хочеться щоб місто було гарне. Чернівці справляють враження, привабливого, чистого європейського містечка. Особисто мені дуже сподобалось. Якщо у вас буде можливість, час і бажання поїхати погуляти по місті, раджу з’їздити :).

Панорама Чернівців

З.І. Потім були вечірні посиденьки під старим стрихом, старого австрійського будинку, і здоровий сон :). Дякуємо газдині за теплий прийом. Зранку ми поїхали далі, але цевже інша історія ;)


7 коментарів

  • chrishoneybee 17:02 – 05/05/09

    Гарні в вас шапочки і кросівки! ;-)

  • dyak 17:09 – 05/05/09

    Дякуєм :-), мені кажуть що я на цигана подібний, а мені пофік. в голову тепло і сухо, і сонце не світит. Хм, тре буде знайти старі потерті джинси, якусь заношену сорочку. і пошлятись по гламурним бутікам Магнуса, погнати з продавчинь

  • chrishoneybee 17:33 – 05/05/09

    та-та, і попросити поміряти сукенку за 300 євро :D

    і хай тіки спробує відмовити ))))

  • Julia 10:26 – 05/05/09

    Дякую за статтю:-) приємно читати про своє (вже майже рідне) місто! І я дуже рада, що вам сподобалось;-) Приїжджайте ще!!!

  • Xanka 10:53 – 05/05/09

    Юлічка, сподобалось, не те слово ;-))), обов\”язково приїдемо, сподіваюсь і не раз, якщо запросиш, звичайно :-)))

  • chrishoneybee 00:36 – 05/05/09

    ми цього року літа теж в Чернавіцах побували :)

    Пощастило всередину в університет потрапити – реально круто, і справді львівські палітєхи-універи взуває в одні ворота (ну, правда їх університет – то насправді резиденція митрополитів галичини колишня, але все одно круто).

    Сподобалась розповідь гіда про багаточисельні національності, які в цьому місті жили спокон віків, цікава історія в Чернівців, як виявилось..

    А в театр ми теж хотіли, а врезультаті пішли ..в кіно :D Найсмішніше що ми коли-небудь робили “на виїзді” в незнайомому місті :-)

  • dyak 04:57 – 05/05/09

    гг, ми в кіно пробували піти в будапешті і в москві і ніразу не вдалось)

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *