Мінськ…привіт сябрам

06/30/09
Подорожі

Вокзал Львів

"Схід, захід, яка різниця? Головне рух разом."

Світлини

Intro

Вже пів року я планував велоподорож східною Європою. Спочатку ця подорож була відмінена через прохання керівництва, потрібно було закінчити роботу над проектом. І от нарешті настає довгоочікувана мить відпустки, але через халепу з візами мусимо сунути відпустку на тиждень. Перша прикрість, ми змушені відмовитсь від концерту Gogol Bordello, цікаво як він пройшов. Ну нічого відпустка важливіша.

І знову халепа з візами. І ми тиждень відпустки банально просиджуємо у Львові, бо щодня обіцяють візи на завтра. А Європу тим часом затопило. Тому ми вирішили змінити наш напрямок, все таки ще тиждень відпустки. Ці рядки пишу в потязі, що рухається на північний схід, під пісні білоруського гурту N.R.M.. Шановниє сябри зустрічайте нас в своїй столиці.

Завтра ми в Мінську. Надобраніч дітки.

Проїхали кордон, білоруські митники агресивніші ніж наші. А ніч в потязі була душна. Ранок був важким, оскільки на дворі жарило сонце, а ми до 12:40 сиділи в душному вагоні.

Мінськ вокзал Мінськ вокзал

І ось нарешті чагуначни вакзал горада Мєнска. Першим ділом взнаємо скільки коштує проїзд та знаходимо де можна придбати мапу. Далі, обмінний пункт. Беруть і гривні. Міняю в тьоті 10 Євро на 39400! Зразу розумію, що це країна мільйонерів, бо ж якщо ти маєш 300 Євро то ти вже мільйонер. Та і судячи з реклами 1500000 рублів можна отримати маючи лише паспорт.

Країна мільйонерів

Йдемо-їдемо куди очі бачать. Проспект Нєзалєжнасці, став основним місцем гуляння. Все досить симпатично. Парки, фонтани. Як завжди фонтан де хлопчик душить гуску.

Проспект Незалежності, Мінськ Парк, Мінськ

 В Мінську є ріка, а на ній кілька парків. Знаходимо прокат катамаранів. Ціни смішні, 1 Євро за 30 хв. Взагалі, вся взаємодія з грошима в Мінську, нагадувала епізод з фільму "Євротур", що можна купити в Братіславі за 1,83 долара.

Проспект незалежності, Мінськ

Потім ми вздріли оглядове колесо, і воно крутилось. Але нажаль то була якась планова перевірка, воно крутилось в холосту. І хто то такий вумний, робити перевірку в суботу? Замінюємо колесо на солодку вату та морозиво, яке тут дуже смачне, якесь натуральне.

Вата

Настав час жерти. Зайшли в кафе, поїли смачної грибної юшки.

І все таки потрібно якось розважитись. Беремо квитки на теплохід і йдемо кататись по ріці Свіслоч. Ріка розслабляє.
Вже помалу наближається час нашого наступного потягу. Ще троха проходимо по проспекту, натикаємось на якусь народну творчість.

Теплохід, р.Свіслоч

Метро, магазин, вокзал. Маємо ще годину до потягу. Смакую білоруське пиво, таке собі. Йдемо на перон. До побачення сябри. Настає чекає наступне місто.

Мінськ, Вокзал Потяг

 З.І. До зв'язку )))


3 коментарі

  • chrishoneybee 18:37 – 06/30/09

    А який повний маршрут? Давай, розкривай карти, щоб ми знали чого чекати! :-)

  • dyak 08:39 – 06/30/09

    Ну так не цікаво, скажу що ми вже замочили руки в балтійські води. А завтра…. завтра буде наступне місто)))

  • НавколоБалатонка з карапузами / Спогади матрасника 10:19 – 06/30/09

    […] ми відмовились від цієї затії, і поїхали на Схід. І в принципі я не планував найближчим часом туди […]

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *