182 дні = 10000 км, або покатульки по-німецьки

04/20/10
Блог

Єнс

Є в такий собі німець на ім’я Єнс Мауль(фото зверху). Хлопчина 86 року народження, після школи ніде не навчався. Але полюбляє повозитись на велосипеді. Полюбляє настільки що накатав досить таки немало кілометрів. Ось мапа його подорожей(клікабельно).

Мапа

Як можна побачити, кожного року все далі, і далі. А найдовша і найскладніша його подорож, була у 2008 році, і пролягла через Туреччину-Іран-Пакістан-перевал через гімалаї(4000+ м над рівнем моря)-Китай-Камбоджа-Лаос-Тайланд. Власне ця подорож і тривала пів року, і була протяжністю 10000 км.

Але в даний момент Єнс і його подруга Джулія, малюють нову лінію на мапі. І нова лінія виглядає приблизно так (клікабельно).

Мапа

Це планована лінія з Берліну-Польща-Україна-Росія-Казахстан-Узбекістан-Таджикістан-Киргизія, протяжністю 10000 км і запланована на пів року. Розпочали вони першого квітня 2010 року і на 19.04.2010 лінія намальована до Одеси, і протяжністю 1900 км.

Чому я взагалі про них пишу? Ну по-перше мені дуже цікаві такі люди і такі маршрути, я й сам не проти б так катнути. А по-друге 10 квітня 2010 року, в мене задзвонив телефон де я почув голос Джулії, і вона просила допомогти з житлом у Львові на дві ночі. Завдяки Юркові Скитальцю, було знайдено пустуючу квартиру майже в центрі міста. Я зустрівся з ними біля пам’ятнику Шевченкові в п’ятницю ввечері. В суботу вони самі гуляли по місті і заходили до мене на каву, а в неділю зранку ми великою велогромадою провели їх з міста до Перемишлян через Свірж, звідки вони покотили далі.

Кава

Дуже цікаві ці двоє. Цікаві тези які я можу згадати з наших розмов:

– З мов вільно володіють німецькою і англійською. Єнс ходив на курси російської 4 тиждні. Фактично найкориснішим є те що вміє читати кириличні написи.
– Їдуть швидко не менше сотні кілометрів за день, при вазі роверів 14 кг і вантажу на них по 35 кг.
– Ровери стальні на 26″ колесах, з ригідними вилками, і дисковими гальмами. Гальмівні диски найбільшого діаметру, щоб не перегрівати при спуску 50 кг ровера + вага байкера з якогось перевалу. НА передніх колесах динамо втулки, для забезпечення електроенергією фар, а також зарядки(хоч і повільної)  фотоапарата і нетбука.
– Мап мають штук 15 але більшість загальні а не детальні, оскільки в Німеччині мапи коштують по 15-20 євро, а це кругленька сума.
– Їх частково спонсорнули німецькі компанії, виробники і продавці вело компонентів.
– Після українського кордону, їм потрібні візи для всіх подальших країн.
– Виготовити візи для Росії, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану і Киргизії вартує 32 євро за кожну + повно бюрократії.

Як я вже казав було дуже цікаво поспілкуватись з ними. Єнс веде блог, і можна слідкувати за їхніми пригодами. Блог німецькою, хоч і є англійський варіант, але тексти там не всі і не повні, тому я раджу користуватись Google Translate, або вчити німецьку :), це у випадку якщо ви не знаєте німецької. Зрештою думаю чим далі в Азію тим менше інтернету, але можна почитати про підготовку, і враження про Україну.

Ось такі от німці.

Звенигород


15 коментарів

  • tivasyk 06:47 – 04/20/10

    фантастична нагода — і чудовий допис! дякую. і німці — молодці =)

  • Dyak 06:54 – 04/20/10

    Дуже цікаво спілкуватись з такими людьми, для розширення власного кругозору. Мої знайомі кому я розповідав про німців, дуже дивувались, і найбільш дивним було це за що жити. Українцеві в голові не вкладається як так жити без тисячі в матраці. Тому тре постійно працювати і відкладати, світа білого не видячи. А ось такі люди дають ще раз переконатись, що життя коротке і потрібно встигати жити.

  • Alex 07:58 – 04/20/10

    хоч написано багато але було цікаво все прочитати.

  • Butcher 10:51 – 04/20/10

    ха, я їх бачив на Тургенєва

  • Dyak 10:57 – 04/20/10

    ну вони багато блудили по Львові)))

  • Andrii Degeler 11:22 – 04/20/10

    >> Позпочали вони першого травня 2010 року і на 19.04.2010 лінія намальована до Одеси, і протяжністю 1900 км.

    Они из будущего едут? :)

  • Dyak 11:46 – 04/20/10

    Andrii Degeler, дякую, пофіксав :))

  • chrishoneybee 13:54 – 04/20/10

    веломан Дяк виходить на міжнародну арену знайомств! :)

    [quote]Українцеві в голові не вкладається як так жити без тисячі в матраці. [/quote]

    Ну на добирання, харчування, візи і тп – все одно потрібні кошти.. Так що реально цікаво, звідки вони поповнюються, якщо ти нічим іншим крім мандрів не займаєшся. Мабуть єдиний вихід – спонсорські кошти, чи якісь рекламні речі..

    А щодо мандрівників – то я реально в захопленні від самої ідеї присвячення життя подорожам.. це ж яка розкіш – вирватись на пів року з життя і десь помандрувати…

    п.с.Читаю блог оцього дядька [url]http://www.thelongestway.com/[/url]який пішки з Китаю до Німеччини валив майже рік..

  • Dyak 14:05 – 04/20/10

    [quote name=”chrishoneybee”]веломан Дяк виходить на міжнародну арену знайомств! :)
    [/quote]

    угу, ше в кінці травня має приїхати.. нехай буде інтрига :)
    [quote name=”chrishoneybee”]
    Ну на добирання, харчування, візи і тп – все одно потрібні кошти.. Так що реально цікаво, звідки вони поповнюються, якщо ти нічим іншим крім мандрів не займаєшся. Мабуть єдиний вихід – спонсорські кошти, чи якісь рекламні речі..
    [/quote]

    Насправді все набагато простіше. По спонсорах. Їх грошима не спонсорували. А лише деякими речима. як то покришки і запчастини.
    По грошах. Уявімо, що людина не має сімї, живе скоріш за все з батьками. Півроку працює на якійсь незначимій посвді, але з поправкою на німеччину то щось таки заробляє.

  • Dyak 14:07 – 04/20/10

    Думаю вистарчить грошей зароблених за півроку в німеччині, для не вибагливого прожиття в країнах третього світу.
    Нехай 1000 євро була потрачена на підготовку, 1000 євро буде коштувати авіаквиток додому. Місяць в Україні, способом вільного манрівника, можна запросто прожити за 100 євро. нехай навіть 200. Множимо на 6. 1200 євро. Отже разом маємо 3200 євро.
    Думаю 3200 євро для німця заробити за півроку не важко.

    [quote name=”chrishoneybee”]
    А щодо мандрівників – то я реально в захопленні від самої ідеї присвячення життя подорожам.. це ж яка розкіш – вирватись на пів року з життя і десь помандрувати…

    п.с.Читаю блог оцього дядька [url]http://www.thelongestway.com/[/url]який пішки з Китаю до Німеччини валив майже рік..[/quote]

    розкіш, яку можна реалізувати поки молодий, або на старості :), хоча є і проміжні варіанти.

    Дяки за лінк :)

    З.І. Бачу що обмеження в 1000 символів на комент тіко мені заважає…

  • Xanka 14:31 – 04/20/10

    [quote name=”chrishoneybee”]веломан Дяк виходить на міжнародну арену знайомств! :)[/quote]
    Насправді це вже не вперше, були ще американці раніше :-* і, підозрюю що не востаннє :)

  • Dyak 14:36 – 04/20/10

    точно минулої весни, гостили й львові байкери з Солт лейк сіті, ми їх троха водили по місті ))

  • chrishoneybee 14:39 – 04/20/10

    оце я розумію – соціально активні люди! :)
    молодці!

  • Toss 07:33 – 04/20/10

    Настільки круто! Весь світ об’їдуть.

  • Dyak 07:44 – 04/20/10

    Угу зараз вони десь на кордоні Узбекистану і Таджикістану

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *