Проект 365 – тиждень #31

08/10/10
Проект_365

Трохи заборгував. Але більшість днів цього 31 тиждня, пройшли під лозунгом “Made my day”

Убунтоїд. Ще з університетських часів я багато разів пробував перейти на Linux, але кожного разу всілякі лінуксоїдні граблі мені того не давали. А пробував я море дистрибутивів, і ось нарешті, коли на роботі почав працювати з Фряхою відчув силу до боротьби з Лінуксоїдними граблями. Також замахала мене властивість вінди, портитись з часом. От ніц ти не ставиш, ніц незмінюєш, а та вінда все глючніша і глючніша, старіє певно. Ну вопщім, на ноуті перейшов на Убунту. Грабельки є деякі, але я їх долаю. Так що тепер тут з’являться дописи про лінукс :). Буду писати вирішення траблів, які я за 20 хв не зміг нагуглити. Для себе, аби не забути.

Ubuntu

Вууух. Гуляли в парку з племіниками. В нас в парку розвівся як на мене паскудний спиногризний бізнес, який процвітає за рахунок батьківських почутів. Є старі жужнячі машинки, бідний замучений коник, і надувна гірка. На машинках як правило катаються скучаючі дітлахи, яким ті машинки до дупи. На коні взагалі рідко хто катається. А гірка… Стосовно гірки я трішки змінив свою думку. Я бачив скільки радощів дітлахам принесла та гірка.

Вууух

Клоуновозоводство. Були в Брюховичах чергові змагання, а я катався в околицях ну і заїхав привітатись з людом. От лежав з Джедом і говорили про важку долю клоуновозоводства. Дехто називає найнери клоуновозами, ну а ми не проти, най буде :). За фото дяки НННам.

Клоуноводство

+1. День Народження нашої мамці. В цей день ми з донею старалсь бути ще чемнішими ніж завжди. І зробили мамі подарунок про який вона мріяла. Тепер у вільний час вона вивчає інструкцію до свого подарунка. Ами помалу складаємо список замовлень шо нам пошити.

+1

Сидить. А тим часом наше маля, наполегливо хоче сідати. Хоч по інструкції до малюків ще ранувату, тим не меньше вона читати не вміє, то сама знає коли їй пора. Сама ше не сидить, тіки з мінімальною підтримкою. Але очі аж світяться. Це ж на світ по новому дивитись можна.

Сидить

Інстинкт. А ця дівчинка в парку дуже зворушливо возила свій візочок, і взагалі поводилась як доросла. І це було дуже мило, коли вона пробувала копіювати числених мамів, що гуляють парком.

Інстинкт

Метелик. За ним ми довго спотерігали, а він катався на спині в дядька, і довго катався, дядько звичайно того не бачив. Зате нам було цікаво за ним дивитись, особливо на довгому фокусі :)

Метелик

Проект 365 – це спроба побачити кожен день свого життя збоку, і в кінці року, об’єднавши всі кадри в одну історію, побачити, як ж це було.


теги -> :

41 комментар

  • tivasyk 12:01 – 08/10/10

    [i]> на ноуті перейшов на Убунту[/i]

    мої вітання. чекаю цікавих дописів. забавки на перший час [url=http://www.tivasyk.info/search/label/%D1%96%D0%B3%D1%80%D0%B8]знайдеш тут[/url] =)

  • ivok 12:33 – 08/10/10

    лінух багато має переваг над віндою. особливо якшо не займатись дизайном :) так шо вітаю, пиши про враження

  • kobi 12:43 – 08/10/10

    В мене є друг – страшенний лінуксоїд. Були раз в нього в гостях, і якраз в той час проходив матч за 3 місце ЧС2010. Хотіли подивитись трансляцію в інеті, але не змогли в лінуксі – то флеш некоректно працює, то сільверлайт треба, то vlc плеєр під вінду ))

    Так би й пропустили матч, якби паралельно не стояла якась сильно обрізана вінда. Саме вона всьо і порішала )

    Так шо я обережно ставлюсь до лінуксів, якшо їх використовувати для звичайних юзерських цілей :)

  • Dyak 13:35 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]
    мої вітання. чекаю цікавих дописів. забавки на перший час [url=http://www.tivasyk.info/search/label/%D1%96%D0%B3%D1%80%D0%B8]знайдеш тут[/url] =)[/quote]

    Ну не відомо чи мої дописи будуть цікаві битим лінуксоїдам, а за забавки дяки :)

    [quote name=”ivok”]лінух багато має переваг над віндою. особливо якшо не займатись дизайном :) так шо вітаю, пиши про враження[/quote]
    Бум досліджувати ті переваги. Наразі мене найбільше нервує ситуація з драйверами.

    [quote name=”kobi”]
    Так шо я обережно ставлюсь до лінуксів, якшо їх використовувати для звичайних юзерських цілей :)[/quote]

    НУ я ше не повноцінно перейшов. Паралельно на ноуті стоїть стара вінда на всяк випадок. Та і на великому компі вінда.

    Стосовно флеша. То питання не вирішив ше. Ютюб грає добре а от вімео жах. Але то не на часі. Зара пробую зробити шоп тачпад вирубався коли миша приєднана.

  • tivasyk 13:49 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”]Зара пробую зробити шоп тачпад вирубався коли миша приєднана.[/quote]
    а що там пробувать? 15 секунд в консолі — і готово.

  • tivasyk 13:52 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”][quote name=”Dyak”]Зара пробую зробити шоп тачпад вирубався коли миша приєднана.[/quote]
    а що там пробувать? 15 секунд в консолі — і готово.[/quote]
    ой… лінк невірно додав — [url=[quote name=”Dyak”]Зара пробую зробити шоп тачпад вирубався коли миша приєднана.[/quote]
    а що там пробувать? 15 секунд в консолі — і готово.
    ]виправляюся[/url].

  • tivasyk 13:53 – 08/10/10

    [url=http://www.tivasyk.info/2009/08/blog-post_27.html]холєра[/url] =) це спека так впливає.

  • tivasyk 13:57 – 08/10/10

    @[b]ivok [/b]& [b]kobi[/b] — дякую, панове, ваші коментарі палять, трішки посміявся.

  • Dyak 14:12 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”][url=http://www.tivasyk.info/2009/08/blog-post_27.html]холєра[/url] =) це спека так впливає.[/quote]
    глянув але то трішки не те, я хочу взагалі вимикати тачпад коли підєднана миша і навпаки. Рішення знайшов але в мене воно не працює чомусь.

  • tivasyk 14:17 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”][quote name=”tivasyk”][url=http://www.tivasyk.info/2009/08/blog-post_27.html]холєра[/url] =) це спека так впливає.[/quote]
    глянув але то трішки не те, я хочу взагалі вимикати тачпад коли підєднана миша і навпаки. Рішення знайшов але в мене воно не працює чомусь.[/quote]
    ага, тепер зрозумів. що ж, цікава задачка — поділися рішенням, коли подужаєш =)

  • kobi 14:53 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]@[b]ivok [/b]& [b]kobi[/b] — дякую, панове, ваші коментарі палять, трішки посміявся.[/quote]

    Я так розумію, то був саркастичний наїзд мегалінуксоїда на ламерів нулячих? ;) Якшо так – не дуже бачу в тому зміст. Дивитись, як людина з 10-літнім досвідом роботи з лінуксом протягом 20 хвилин мучиться шоб врубати трансляцію і в неї нічо не виходить – от це справді смішно :)

    Пропоную не розводити тут холіварів :P

  • tivasyk 15:11 – 08/10/10

    @kobi — холіварів не буде, бо звісно ж ти абсолютно правий: якщо вам з товаришем не вдалося не те що подивитися онлайн-трансляцію, але й знайти vlc для linux’а (є в першому-ліпшому репозиторії, вже мовчу про [url=http://www.videolan.org/vlc/]оф. сайт[/url], на якому 10 пакунків на різні дистрибутиви) — то, звісно, linux повне гівно, і кожен наступний читач має одразу зробити правильні висновки.

  • kobi 15:20 – 08/10/10

    @tivasyk – звісно, цим коментарем ви мали б повністю змішати мене з гімном і на тому поставити крапку, але не так все просто :)

    vlc був спеціяльний – заточений суто під онлайн трансляцію ictv. Звісно, заморочуватись такою дурнею, як писання такого ж спеціального плеєра для 0,81% лінуксоїдів серед футбольних вболівальників, ніхто не став – мабуть, економічно не доцільно :P

    Я до чого веду – лінукс, це просто чудо, для людей, які заробляють на ньому гроші (типовим способом для опенсорса – сапортом, чи пишуть під нього софт), або не дуже цінують свій час :)

    Ті ж, хто використовують його в повсякденному житті, мають купу геморою: застарілі версії майже всього пропріетарі софта, кривобокі закоси під офіси, фотошопи і тп, бавляться в обмежений набір недолугих ігор, і, шо найгірше – не можуть подивитись матч за 3 місце ЧС!!! Це ж просто жах )))

  • zymova 15:29 – 08/10/10

    вітання з новою ОС))) якби мені три роки тому сказали, що я з неї злазити не захочу я б довго сміялась)))
    а ще мала здається на тебе стає схожою))
    [quote name=”tivasyk”]@kobi — холіварів не буде, бо звісно ж ти абсолютно правий: якщо вам з товаришем не вдалося не те що подивитися онлайн-трансляцію, але й знайти vlc для linux’а (є в першому-ліпшому репозиторії, вже мовчу про [url=http://www.videolan.org/vlc/]оф. сайт[/url], на якому 10 пакунків на різні дистрибутиви) — то, звісно, linux повне гівно, і кожен наступний читач має одразу зробити правильні висновки.[/quote]
    наскільки я пам’ятаю чемпіонат цьогорічний, то проблема не в лінуксі, а в тих он-лайн трансляціях, які типово вимагали саме вінду. коханий виколупав в них в коді те що треба і ми спокійно дивились в vlc під MacOS (під лінуксом було так само, просто в нього екран більший і колонки)

  • Dyak 17:54 – 08/10/10

    йой, шо тут робиться. Ну наразі я все ж таки схиляюсь до то що лінукс то для гіків, оскільки якісь елементарні речі вивалюються в гугління і якісь воркераунди, але я вірю що рано чи пізно я все налаштую, і буде мені щастя, а як ні то вінда під боком. Наразі хоч граблі і є, бажання запускати вінду аж нуль.

  • Dyak 17:56 – 08/10/10

    [quote name=”zymova”]вітання з новою ОС))) якби мені три роки тому сказали, що я з неї злазити не захочу я б довго сміялась)))
    а ще мала здається на тебе стає схожою))[/quote]

    Дяки, а ми шось ніяк зрозуміти не можемо на кого ж вона все таки схожа. Але ніс точно мій :)

  • кум 18:17 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”][quote name=”zymova”]
    а ще мала здається на тебе стає схожою))[/quote]

    Дяки, а ми шось ніяк зрозуміти не можемо на кого ж вона все таки схожа. Але ніс точно мій :)[/quote]

    ніс точно твій, але на цій фотографії вона дійсно більш схожа на тебе

  • кум 18:20 – 08/10/10

    >> перейшов на Убунту
    вітаю.
    слух, я теж вже давненько загорівся перейти на убунту, але стримують дизайнерські проги…

    до речі ти нет на лінуксі налаштував?

  • ivok 18:20 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]@[b]ivok [/b]& [b]kobi[/b] — дякую, панове, ваші коментарі палять, трішки посміявся.[/quote]
    цікаво чим мій комент так розсмішив :)

    2kobi:насправді просто тре знати де шукати, то шо треба, і шо з тим робити. як і з будь-якою оською, зрештою

    2dyak:а очі у малечі, схоже, мамині :)

  • kobi 18:32 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”]Ну наразі я все ж таки схиляюсь до то що лінукс то для гіків[/quote]

    Ну і я про то :)

    [quote name=”ivok”]2kobi:насправді просто тре знати де шукати, то шо треба, і шо з тим робити. як і з будь-якою оською, зрештою
    [/quote]

    Ладно, проїхали :)

  • Dyak 18:39 – 08/10/10

    [quote name=”кум”]
    до речі ти нет на лінуксі налаштував?[/quote]
    ше до того не дійшов, та і не тре мені того на ноуті. Але вайн вже ставив і дещо запускав.

    [quote name=”ivok”]
    2dyak:а очі у малечі, схоже, мамині :)[/quote]

    Ой то ще цікавіше в неї колір очей вже кілька разів змінювався.

  • zymova 18:44 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”][quote name=”кум”]
    до речі ти нет на лінуксі налаштував?[/quote]
    ше до того не дійшов, та і не тре мені того на ноуті. Але вайн вже ставив і дещо запускав.
    [/quote]
    дуже часто читаю про проблеми з інетом, а сама жодного разу не мала їх за 3 роки.що я роблю не так (примітка — я філолог за освітою)))

  • Dyak 19:26 – 08/10/10

    мене теж здивовано питали, і шо не було проблем з вайфаєм, а не було. Зате інше було.

  • ucraniana 02:11 – 08/10/10

    Гарнюня грубаська :-) Наш, як навчився сидіти, почав худнути. То ж стільки сил іде на ті вправи!!!!
    Коли мій віндовий ноут став готуватися до смерті, ми швиденько поставили на нього лінукс. Були проблеми з вайфаєм і ще щось, але незначне, я вже й не згадаю. Значно більше їх було з агонізуючою віндою. Звикнеш ;-)

  • tivasyk 07:02 – 08/10/10

    [quote name=”kobi”]@tivasyk – звісно, цим коментарем ви мали б повністю змішати мене з гімном і на тому поставити крапку, але не так все просто :)[/quote]
    я мав за мету лише трішки посміятися з людини, котра, не бажаючи (!) розібратися в предметі, не тільки вважає за простіше і правильніше (!) швиденько зробити правильний (!) висновок і затаврувати інструмент =/

    [quote name=”kobi”]vlc був спеціяльний – заточений суто під онлайн трансляцію ictv.[/quote]
    мені вже можна було й не коментувать, бо [url=http://www.dyak.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=233:-365-31&catid=19:365&Itemid=100003#comment-1272]все сказала zymova[/url] …але не можу не пострибати на труні: звісно, то недолугий linux у всьому винуватий, він же непридатний [url=http://www.dyak.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=233:-365-31&catid=19:365&Itemid=100003#comment-1261]«для звичайних юзерських цілей»[/url]!

    [quote name=”kobi”]Ті ж, хто використовують його в повсякденному житті, мають купу геморою[/quote]
    ну от, знову =) через те, що подібнимидитячими висновками повняться тенета, і через те, що автори подібних думок настільки впевнені в собі, що переконувати їх в чімось, навіть на реальних прикладах — марна справа… от саме тому залишається тільки посміятися з них.

  • kobi 09:10 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]
    ну от, знову =) через те, що подібнимидитячими висновками повняться тенета, і через те, що автори подібних думок настільки впевнені в собі, що переконувати їх в чімось, навіть на реальних прикладах — марна справа… от саме тому залишається тільки посміятися з них.[/quote]

    В принципі, аналогічно. Люди, які з піною в роті доказують, шо лінукс – наше всьо, теж не викликають нічого крім усмішки :P

    На яких реальний прикладах ви мене переконуєте – шо треба було дивитисть сорс сторінки, витягувати потрібний потік і відкривати в іншому vlc. І це все, по вашому, мав би робити звичайний, не технічний юзер???

    І ше – не знаю, шо я роблю не так, але жодного віндовза протягом 5 останніх років не довелось перевстановлювати (тьфу-тьфу)

    [quote name=”tivasyk”]мені вже можна було й не коментувать, бо все сказала zymova: http://www.dyak.com.ua/…/ …але не можу не пострибати на труні: звісно, то недолугий linux у всьому винуватий, він же непридатний «для звичайних юзерських цілей»: http://www.dyak.com.ua/…/%5B/quote%5D

    На рахунок вирішення проблеми з трансляцією у vlc, погоджуюсь, нізачот мому другу :). Але, знов-таки, ну не має це пересічного користувача, такого як я, турбувати, ну шо неясно??? )) Я вже не знаю як по іншому пояснити… :(

    Стосовно стрибати на труні – вважайте, не проваліться ))

  • zymova 09:52 – 08/10/10

    [quote name=”kobi”]
    В принципі, аналогічно. Люди, які з піною в роті доказують, шо лінукс – наше всьо, теж не викликають нічого крім усмішки :P[/quote]
    але є є ще люди, які без піни пояснюють, що ніц страшного і складного в лінуксі нема.
    [quote name=”kobi”]
    На яких реальний прикладах ви мене переконуєте – шо треба було дивитисть сорс сторінки, витягувати потрібний потік і відкривати в іншому vlc. І це все, по вашому, мав би робити звичайний, не технічний юзер???[/quote]
    1. мова йшла не про звичайного нетехнічного юзера. 2. я теж нетехнічний юзер, але б знайшла.
    [quote name=”kobi”]
    На рахунок вирішення проблеми з трансляцією у vlc, погоджуюсь, нізачот мому другу :). Але, знов-таки, ну не має це пересічного користувача, такого як я, турбувати, ну шо неясно??? )) Я вже не знаю як по іншому пояснити… :(
    [/quote]
    пересічний користувач дивиться телевізор))
    пересічний користувач лише вордом та однокласниками користується. якщо він дивиться трансляцію ЧМ он-лайн він вже НЕпересічний користувач.
    п.с. ви забуваєте, що є ще категорія користувачів MacOS, яким теж сайти трансляції типово прикрутили можливість дивитись, бо вони не вінда. а пересічний користувач MacOS точно навряд має під боком хоч якийсь Windows.

  • Dyak 09:55 – 08/10/10

    а я футбол взагалі не люблю :P

  • zymova 09:57 – 08/10/10

    [quote name=”Dyak”]а я футбол взагалі не люблю :P[/quote]
    до речі, пересічний користувач не завжди любить футбол))
    п.с. отак от Дяк нарвався на холівар в коментах)))

  • Dyak 10:01 – 08/10/10

    [quote name=”zymova”]
    п.с. отак от Дяк нарвався на холівар в коментах)))[/quote]
    угу, бись не сварились :)

  • ivok 10:39 – 08/10/10

    :lol: ото нафлудили

  • tivasyk 10:50 – 08/10/10

    [quote name=”kobi”]Стосовно стрибати на труні – вважайте, не проваліться[/quote]
    це єдина варта уваги репліка в усьому коментарі — бо справді кумедна =)

  • tivasyk 10:53 – 08/10/10

    [quote name=”zymova”][quote name=”Dyak”]а я футбол взагалі не люблю :P[/quote]
    до речі, пересічний користувач не завжди любить футбол))
    п.с. отак от Дяк нарвався на холівар в коментах)))[/quote]
    про любов до футболу — а втім, водночас зовсім не про це — [url=http://www.imdb.com/title/tt0259340/]є чудове кіно[/url], варте перегляду =)

  • zymova 10:57 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]
    про любов до футболу — а втім, водночас зовсім не про це — [url=http://www.imdb.com/title/tt0259340/]є чудове кіно[/url], варте перегляду =)[/quote]
    вже качається))) ще й французьке, моя слабкість))

  • tivasyk 11:00 – 08/10/10

    [quote name=”zymova”]ще й французьке, моя слабкість))[/quote]
    тоді, можливо, варто [url=http://www.imdb.com/title/tt0112682]ще й оце[/url] одразу поставити на звантаження.

  • Світланка 07:56 – 08/10/10

    уХ, ЯКИЙ ЦІКАВИЙ ТИЖДЕНЬ!!!!Оксанка вже встигла щось пошити? :-)
    Які ви молодці, що втілюєте з донечкою мамині мрії у життя!!!!Так тримати!!!!

  • nazar 22:43 – 08/10/10

    Ти краще відписуй про лінукс у іншій гілці, бо мої товариші-лінуксоїди дуже люблять з цього приводу похоліварити) На них не треба ображатися, просто вони дуже люблять справу, котрою займаються)

  • tivasyk 11:16 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”][quote name=”Dyak”][quote name=”tivasyk”][url=http://www.tivasyk.info/2009/08/blog-post_27.html]холєра[/url] =) це спека так впливає.[/quote]
    глянув але то трішки не те, я хочу взагалі вимикати тачпад коли підєднана миша і навпаки. Рішення знайшов але в мене воно не працює чомусь.[/quote]
    ага, тепер зрозумів. що ж, цікава задачка — поділися рішенням, коли подужаєш =)[/quote]
    ось така [url=http://www.howtoforge.com/how-to-auto-disable-the-touchpad-when-the-mouse-is-plugged-in-fedora-13]підказка[/url] знайшлася нині в reader’і…

  • dyak 09:31 – 08/10/10

    [quote name=”tivasyk”]
    ось така [url=http://www.howtoforge.com/how-to-auto-disable-the-touchpad-when-the-mouse-is-plugged-in-fedora-13]підказка[/url] знайшлася нині в reader’і…[/quote]

    Пасибі але не допомоголо. Тобто шось тай робиться, але не так. Наприклад якщо запустити [i]xinput –set-int-prop 13 119 8 0[/i] то тачпад вимкнеться, і якщо витягнути мишу то увімкнеться, але якщо знову вставити мишу то не вимикається. Чесно кажучи, я вже то діло “дебагав” кілька ночей, і ніц не вийшло, то мені тепер шкода часу витраченого на це все, бо сумарно часу я вже потратив більше ніж би два життя підряд вручну вмикав вимикав тачпад.

  • tivasyk 11:06 – 08/10/10

    [quote name=”dyak”]…не допомоголо. […] якщо запустити [i]xinput –set-int-prop 13 119 8 0[/i] то тачпад вимкнеться, і якщо витягнути мишу то увімкнеться, але якщо знову вставити мишу то не вимикається.[/quote]

    ех… «сіль» підказки не в посиланні на xinput чи syndaemon — а якраз в переліку системних скриптів, котрі запускаються для кожної події на кшалт підключення/відключення миші, запуску пк, переходу/повернення з suspend’а… не розібрався ти. візьмусь трішки пізніше й позвітую у блозі — спершу мушу оживити ноут, котрим тимчасово «граюся» замість нетбука.

  • dyak 12:05 – 08/10/10

    Я це зрозумів, і ця підказка оригінальніша від тих що я вже надибав лише тим що тут ще розглянуто варіант з сліпанням.

    Якраз проблема в тому що рули не спрацьовують на певні тригери. Навіть не так, по логах я бачу що івент відбувся і відповідна команда запустилась, але чомусь результат її виконанняня нульовий, при тому що якщо з консолі ту саму команду запустити то все ок. Відповідно проблема власне втому як запускається команда.

    Як я вже казав час потрачений на розбирання просто не вартий того резльтату який може бути. От апдейтнусь на 10.10 спробую ще раз

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *