Проект 365 – тиждень #48

12/02/10
Проект_365

Побачив такий вислів десь в інтернетах, що цьогорічний прихід зими має бути еталонним. Всіх вітаю. Нагальні сімейні питання: купити санчата, і снігову лопату в сімейне авто.

Басейн. Знайшла Оксана басейн у Львові, придатний для купання з 3 місячного віку. От ходили вперше. Як для першого разу рекомендують займатись до 30 хв. Доця хвилин 20 не могла зрозуміти що ж то робиться і була дуже серйозна. А потім, нарешті, зрозуміла, і давай ковбаситись. Купались цілу годину. Поки їхали додому бідолаха в машині заснула. Що останнім часом рідкість. Дуже цікаво до того ставляться лікарі в поліклініці.

Тезки. Одна наша з кумом однокласниця після школи виїхала в Канаду. І ось нещодавно була у Львові. Ходили на пиво, цікаво поговорили про те та се. Ну і тут мабуть варто подякувати інтернетам, і Цукербергу, бо здибались ми через фейсбук. А чого тезки, бо ті двоє дівчат на фото(в чорному і в червоному, а той шо в помаранчевій куртці то хлопчик), обоє Софії.

Дитсадок. Зустрічались старою компанією. В якій вже 4ро дітлахів. Куди з дітлахами йти? Насправді у Львові то досить таки проблема. Пішли в ПХ. Зайняли повно місця, дуже гомоніли, що народ на нас дивився, і сміявся :). Як то кажуть соціалізація :)

Олівець. Надибав в нетрях столу цей олівець. Спробував пригадати звідки він в мене. І пригадав. Купив я його в Яремчі на базарі, кілька років тому. І зразу пригадав що то ми їздили святкувати туди новий рік, пригадав багато деталей, як ми сміялись з одеситів, що і 2 км пройти не можуть, як вони сіли бухати коли зрозуміли що на гору не дойдуть бо навіть до гори ледве дійшли. Як я підвернув ногу, і потім кілька місяців мучився. І т.д. До чого я веду. Що навіть якась маленька дурничка, може бути тим ключем до дверей в голові, за якими ціла комора з спогадами, приємними і смішними. І які ніколи не згадуються.

Білі мухи. В мене завжди, коли бачу перший сніг, в думках дзвенять якісь дзвіночки і взагалі з’являється якийсь святковий настрій.

Місто. От недавно читав про ті вказівники, і тепер побачив їх в реальності. Дуже симпатично як на мене. Пам’ятаю як ми їздили в Чернівці і мріяли щоб Львів хоч трішки рухався в тому напрямку. От тепер бачу. Подобається.

Корка. Вийшов вчора зранку на роботу, погода була просто супер, -8, сонце, повно пухнастого снігу. Вийшов на вулицю дивлюсь, машин мало, на дорозі, а нмшої машини нема, зате є кучугур снігу зі значком форд. Подумав я і вирішив повернутись по ключі, оскільки це моя перша авто зима, тре набувати досвіду їзди по снігах, а машин якраз мало. Взяв ключі, відкопав фокусіка, і по слизьгався на роботу. Файно задок носить АБС фуричить. Десь по обіді затягнуло небо. Додому їхав близько 9ої, виходжу, а на дворі, рівномірний шар льоду на всьому. Підходжу до фокусіка, а він в шкарлупці льодовій. Як я кляв своє бажання тренуватись їзді по снігах. З середини не видно ніц. Мусів гріти і чистити. А якби зранку від снігу не відкопав, то той шар льоду був би на снігу, який дуже легко б знявся в момент потреби. Ну нічо, я вже одне колесо на ровері перезув в більш зубату гуму, перезую і друге.

Проект 365 – це спроба побачити кожен день свого життя збоку, і в кінці року, об’єднавши всі кадри в одну історію, побачити, як ж це було.


теги -> :

13 коментарів

  • Ptah 09:54 – 12/02/10

    Хєх, і знов прокинулось бажання жити на Західній Україні:))) Так тепло усе це читати!

  • усамедж 10:29 – 12/02/10

    а як саме ставляться лікарі до басейну?

  • vovsad 11:07 – 12/02/10

    А шо то за басейник, школа якась? – Бачив шо в аквапарку є тренер для навчання діток з 1 року.

  • Butcher 11:29 – 12/02/10

    Як там тамрон?

  • dyak 14:02 – 12/02/10

    [quote name=”усамедж”]а як саме ставляться лікарі до басейну?[/quote]
    Кажуть шо ми дурні :)
    [quote name=”Butcher”]Як там тамрон?[/quote]
    Чудово, крайнє відео ним зняв. та і взагалі нікаплі не шкодую що купив.

    [quote name=”vovsad”]А шо то за басейник, школа якась? – Бачив шо в аквапарку є тренер для навчання діток з 1 року.[/quote]

    То є 36 школа. Навпроти аквапарку. Там є різні групи для різних вікових категорій. Займатись можна від 3 міс. Вода ніби не хлорується а кварцується.
    Вартість разу 40 грн. абонемент на місяць (1 раз/тиждень) 150 грн. 2 рази/тиждень 250 грн.

    Є тренери які показують різні вправи, і т.д. В басейні стоїть камера і в загальні роздягалці стоїть 40″ телевізор де видно шо дітлахи витворяють.

  • Serjart 15:54 – 12/02/10

    Вказівники прикольні. Львів скоро стане містом дизайну в Україні на відміну від решти міст. :)

  • Dyak 15:56 – 12/02/10

    о мені дуже подобаються коментарі тьом стосовно різних дизайнерських рішень для
    львова )

  • fuxx 18:11 – 12/02/10

    ЛЬодова кірка завтра проявить себе в повній мірі.

  • Julie 08:08 – 12/02/10

    Вказівники не тільки класні а й потрібні. Памятаю як я приїхала після школи вчитись у Львів.. Так що все рухається, а це вже показник!

  • zymova 22:28 – 12/02/10

    то і не дивно, що після басейну спить)) пригадую себе в дитинстві — дуже активне заняття і тягне після того на сон. а мала дитина тим більше)))
    а щодо лікарів. ну їх можна зрозуміти. дитина мала, ще без гарного імунітету до всяких болячок. трохи ризиковано.
    я сама якби не хотіла в басейн походити, а стрьомнувато з усією гидотою що існує, і зі знанням як легко довідки ті купуються.

  • dyak 12:16 – 12/02/10

    стосовно імунітету до болячок, то тут палка з двома кінцями, оскільки імунітет це механізм боротьби організму з мікробами, і щоб він працював ефективно, потрібні атаки тих мікробів.
    Знаю одну тьотю, в якої дитину постійно кутали в простирадла, вдівали як найтепліше і т.д. постійно шапочки рукавички, тепер дитина від найменьшого протягу хворіє.

    а стосовно того що не можеш піти в басейн бо знаєш про гидоту ту. Я чомусь собі так думаю що в басейні гидоти меньше аніж в тролейбусі, оскільки там хлорка і т.д. Десь читав дослідження, що збирали мазки з поручнів громадського транспорту, так в кожному був здається стафілокок, чи шось таке. Але людина має імунітет який з тим бореться, і той імунітет потрібно підживлювати новими мікробами щоб антитіла нові робились :)

  • Xanka 13:25 – 12/02/10

    Я також в захист басейну хочу сказати. Як на мене, то перевага тут досить вагома. Найшвидший розвиток (фізичний, інтелектуальний, …) людини відбувається на першому році життя. Існує також прямий звязок між фізичним розвитком та розвитком інтилекту, без фанатизму звісно :). Тобто помірні фізичні навантаження дуже корисні, тим більше, що при плаванні задіяно багато мязів і ефективність таких занять більша, ніж масаж, наприклад.
    Само собою завжди є ризики підхопити якусь болячку. І тут вагомим фактором є не сам басейн, а контак між дітками. Тобто дітки хворіють не від басейну, а від того, що контактують з хворими або переносниками хвороб. От тому, як тільки дітей віддають в садок чи школу, вони починають хворіти.
    Стосовно імунітету, в діток він формується приблизно до 2-2,5 років. Найкрашими ліками і захистом від інфекцій для малюків є грудне материнське молоко :)))
    Розумію позицію педіатра, вона не хоче зайвий раз брати на себе відповідальність, проте це не дозволяє їй відкритим текстом говорити мені, що я “ненормальна”. Я повністю розумію ризики і рішення про басейн ми не приймали за один день :lol: Так що хлюпаємся з превеликим задоволенням :))) і сподіваємося тільки на позитивний досвід ;-)

  • zymova 18:30 – 12/02/10

    [b]dyak[/b]
    ну в транспорті я все ж таки одягнута як не як)))
    а руками після транспорту нічо не беру, поки не помию чи не протру антисептичними серветками. зараз то взагалі в рукавичках же))
    а от в басейні одягу мінімум, доступ до статевих органів максимальний. дівчатка мене більше зрозуміють, на що я натякаю.
    [b]Xanka[/b]
    та я ж не проти))) басейн це кльово. але і він має бути перевіреним та дослідженим.
    і плавати корисно як діткам, так і дорослим.
    я от більше не за дитячі хвороби переживаю, якщо чесно.

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *