Офіс facebook в Лондоні

09/03/12
Подорожі

Будучи в квітні в Лондоні зовсім випадково вдалось попасти до лондонського офісу фейсбуку. Це не була екскурсія а один з технічних семінарів в стилі Tech talks. Різні люди, з різних відділів фейсбука розповідали про різні технічні рішення за допомогою яких ви можете лайкати котиків бездомних, чи то вже домних, розповсюджувати всякі топфейси і різну таку фігню. А за тим всім стоять найкращі мізки ІТ сфери. Власне на фото вуличка в центрі Лондона на котрій знаходиться офіс. Чорний вхід праворуч за стовпом.

Ось такий хол. Не дивіться що панорама криво клеєна, вона криво сфоткана))). Дуже класна кісната в якій багато світла, повітря, вайфая, пива, і всякого такого. Сюди попадаєш крізь ліфт з двома виходами. А ще, коли нам давали на рісепшені бейджі всякі такі штуки, я перепитав в охоронця чи можна в них в офісі знимкувати. Його відповідь мене трохи заступорила. Він сказав “Взагалі то не можна, але я не маю права вам щось забороняти”

Нажаль екскурсії по офісу не проводили тому вдалось плпасти лише на верхній поверх де знаходиться великий хол для зібрань, кілька конференц кімнат, та кафетерій. Ну і звичайно мега тераса.

Організатори зробили досить таки дешевий трюк, яки допоміг зробити зустріч дуже цікавою. Вони давали фірмову футболку кожному хто щось запитає. Відбою від бажаючих щось запитати не було. Кожен хотів футболку, тому вдалось вивідати дуже багато фактів :).

А ще поки чекали на всіх учасників, гарні офіціантки носили пиво і всякі шняги смачні. А пан Франко думав собі , скіки ж гарних віршів можна написати в такому офісі.

Знаю що на фотках багато моєї морди ліца, та я шось тупив ходити за дзеркалкою до рюкзака, тому фоткав на гоупро. Позаду мене власне кафетерій. Дуже класне місце. Велика тераса, де можна обідати, сам кафетерій має скляний дах, видно ннавколо досить багато.

І ще одна. На столах лижали всілякі значки і брелки фейсбука. То я трохи нагріб в кишеню).

Мітінг руми не дуже вразили, якісь простенькі.

Розповідали про процес коміту фіксів в основний бренч, про процес апдейту фейсбука, який проходить раз в тиждень, про процес тестування, код ревю, процес автоматизації тестів, впровадження нових фіч. Взагалі дуже багато розповідали. Що цікаво що більшість корпоративних рішень для великих аплікацій які пропонують Cisco, Microsoft, Oracle і інші гіганти за шалені гроші, банально не справляються з задачами. Власне в тому і цінність ФБ. ОСкільки це мабуть найбільш масова(по кількості користувачів) аплікація в світі, і що цікаво більшість задач вирішуються безкоштовними речами придумані людьми для людей. Наприклад апдейт нової версії доставляється на сотні тисяч серверів як торент, саме так як банальний торент. Навіть круті секюрні речі пропоновані Cisco не справлялись з задачами. І таких прикладів там море.

А це роздача слонів, тобто футболок після закінчення розмов.

Після всього офіціозу, була вечірка, і народ почав трохи тусити. Всіх хто лишався до кінця було обіцяно розвести по домівках на фейсбучному автобусі, який возить працівників, але ми були трохи вимучені то вже не лишались. Просто трохи ше пошлялись по доступних кімнатках. Дуже вразив сан вузол, все автоматизовано, купа кімнат в стилі, туалет для жінок, туалет для чоловіків, для інвалідів, те саме з душами, душ для жінок, для чоловіків, для інвалідів. І т.д. Також самі працівники фейсбука з якими ми спілкувались теж прості молоді хлопці, дуже подібні до середньостатистичного айтішника у Львові. Взнали що ми з України то трохи розпитували, дето :).

Але то була вже пізня година і ми сказали фейсбуку давай гуд бай, і пошлялись в наш хостел нічними мокрими вулицями туманого альбіону.

Будете в нас в лондоні заходіт на аганьок))).

З.І. Портретів Цукерберга ніде не висіло )))


6 коментарів

  • Ярема 10:47 – 09/03/12

    Закінчення просто вбило :-))))
    А дійсно, цікаво, чи Еппл в своїх штабах виставляє портрети дядька Стіва?
    Не догнав я фрази [i]Що цікаво що більшість корпоративних рішень для великих аплікацій які пропонують Cisco, Microsoft, Oracle і інші гіганти за шалені гроші, банально не справляються з задачами. Власне в тому і цінність ФБ.[/i] Як це зрозуміти, в чому ж цінність пейсбука? Бо він справляється з задачами, чи на ньому гіганти тестують свої рішення і обламуються?

  • dyak 11:34 – 09/03/12

    Я мав на увазі, що наприклад Циско має дуже дорогі і типу круті рішення доставки контенту. Але коли потрібно більше ніж гіг інфи розповсюдиит на сотні тисяч серверів то рішення циско, можуть це зробити за 5-6 годин, фейсбуку це не підходить. І тут на допомгоу приходить торрент, який справляється з задачею за 50 хв. Так само і Оракл зі своїми крутими БД, виявились не придатними для ФБ, і простий MySQL справляється на ура. І ше купа таких прикладів.

  • dyak 11:36 – 09/03/12

    НУ і суть того що мені подобається, що наприклад ті самі торенти, є певним символом свободи створеним лбюдми для людей безкоштовно, а не людьми для бізнесу за гроші.

  • Viktor Yanchak 11:55 – 09/03/12

    “Мітінг руми не дуже вразили, якісь простенькі.”

    та, куда їм до сервівських :)

  • chrishoneybee 00:48 – 09/03/12

    а ти якийсь незвично НЕпатлатий. то так співпало, чи до “бізнестріпу” спеціально готувався? ;-)

  • dyak 04:58 – 09/03/12

    В мене так постійно співпадає, бо я десь раз в три місяці стрижусь, і раз в три місяці десь їду))))

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *