з новим роком і ….

01/10/13
Блог

Думав довго з чого почати цей пост. І мабуть найдречнішим наразі буде, привітати всіх з різдвом та новим роком. Але пост зовсім не про це. Якщо подивитись на дату попереднього посту, то виходить що він був місяць тому. Зразу скажу що я не люблю читати довгі плахти тексту без фоток, тому вставлю парочку фот, які теми не стосуються ))), так для “аби було”. І так про що ж це я хочу написати…

Сьогодні був чудовий день. Мороз, сонце, все як у віршах. І ось зранку збираючись на роботу, взяв ключі і документи на авто, вийшов в 8мій надвір, оглянувся і вирішив на роботу йти пшіки. Йти мені насправді не далеко, 2,5 кілометри, але я як правило їздю на велосипеді. Але ось прийшли холоди. Для мене це ніколи не було проблемою, оскліьки попередні роки, я успішно їздив на роботу на велосипеді і при -27. Та цього року були деякі зміни. Наша доця пішла в садок, а це значить що там вона підхоплює купу всякої зарази від інших дітей, і носить це все додому. Я ніколи не хворів сильно, максимум пару днів сопливий походжу. Але ця садочкова зараза це щось. Оксану вона не брала, в малої як правило за два три дні переходила, а мене косило на тиждні. В мене реально було таке що 10 днів підряд не спадала температура.  Одним словом бляха ще та. Ну і після таких хворіб, стан ще такий що вже на роботу можна йти, але на велосипеді ще не поїдеш. І десь тільки мінімальне покращення, зразу знову шось свіженьке. Кароч я пів осені і початок зими проходив напів хворий. Це призвело до того що я майже не їздив на велосипеді, пішки я взагалі не люблю ходити, маршрутки ну нафік, от і їздив автом. Хоч багато хто знає що я є противником такого використання автомобіля. Такий от ефект метелика.

І взагалі хоч осінь і грудень були насиченими, та мені здається що я страшно розлінився, у всіх сферах життя, ну хіба що окрім роботи, там є непоганий мотиватор у вигляді фінансової винагороди. І то я думаю що я міг би працювати значно продуктивніше(тут мої керівники потерають рученята ;) ). І це все на фоні загальноїї ліні. Я страшно прокрастінейтаю і морально караю себе за це, але хіба то страшна кара?

Так от в мене в голові крутилось багато думок стосовно цього останім часом. Але якось я не міг їх систематизувати. І от сьогодні коли я йшов на роботу, морозним ранком, я їх зміг якось розкласти по поличках. І вирішив ці полички описати тут. Хтось скаже для чого це викочувати на публіку, можна і приватно. Але для мене нажаль таке не працює, бо якщо просто триматиму в голові або забуду, або з собою я можу домовитись і собі пробачити, на листочку чи десь в документі якомусь теж не підходить, бо забуду туди заглядати або загублю, а тут точно пам’ятатиму, не загублю, та і перед людьми вже троха встидно, не домовишся.

Знаю що виглядає на якийсь незрозумілий потік думок, чим в принципі початок посту і є. І якщо, ти любий читачу все ж дочитав до цього моменту, то ось тобі пояснення одним реченням. Я став дуже лінивим, і це мені не подобається, я б хотів бути набагато продуктивнішим і успішним в тих сферах життя які для мене на даний момент є пріоритетними. Ці сфери є цілком реальними і чіткими, сім’я, творча самореалізація, здоров’я, розвиток самого себе і робота. Для того щоб в цих пріоритетних напрямках якось покращити стан речей, я визначив для себе певні пункти, планки яких я маю досягнути. Планки старався ставити реалістичні, і навіть нижчого рівня, для чого я собі буду ставити важкий старт якщо можу зробити легкий, тим більше це початок. Також в мене є чіткий дедлайн, по перетині якого я зроблю висновок, що я зміг зробити, що мені це дало, чи варто продовжувати, і який з мене естімейтер. Нижче списочок речей які я хочу виконати до 00:00 01/02/2013, тобто до кінця січня. Маю 22 дні. В списку будуть пояснення.

Отже до кінця січня 2013 я хочу:

3 рази на роботу добиратись пішки – це потрібно для того щоб почистити мізки від зайвих думок, подумати нові думки, і систематизувати їх. Практичної користі від ходіння пішки не бачу. По часу це 1 година туди/назад, що для мене занадто багато.
7 разів поїхати на роботу на велосипеді – є певні дні коли мені конче потрібне авто, тому ставлю наразі 7 днів, що цілком достатньо на цей період.
прочитати 2 книги –  я взіагалі мало читаю, в основному по роботі, або технічну літературу, і то не повністю, а частину яка мене цікавить на даний момент. Наразі маю на приміті три книги, спеціально маленькі, щоб мати змогу вкластись в дедлайн. Книги простенькі, судячи з рецензій ))). Це “Ефект фейсбук”, “Код Дурова” і “Теплі історії до кави”.
4 рази піти в басейн – ну що тут скажеш, басейн нам оплачує компанія, гріх не піти.
написати 4 пости – писати є про що, просто лінь.
викласти 2 відео – проектів початих і незакінчиних море, просто лінь.
обробити фотки за квартал 2012 – з цим в мене все гаразд, тобто роботи ще не багато, просто лінь.
вставати в 7ій ранку – насправді зара я і так встаю в 7:30, але хочу змістити це діло ще.
пробігти 5 км – хочу в решті реш почати бігати. Маю певні сумніви щодо стану моїх ніг, оскільки мав колись з ними проблеми через пласкі ступи, але сподіваюсь що це не стане на заваді, наразі назаваді є відсутність зручного взуття для цього, знаю Усамка буде з мене сміятись, бо я з нього сміявся коли він купив кроси для бігання, а тепер я сам такий, бо реально в мене з спортивного взуття лише скейтерські кроси, які для бігання особливо взимку не найкращий варіант.
щоденно робити зарядку для очей – ось це критично, оскільки останім часом маю відчуття ніби погіршився зір, або просто дуже втомлений, в будь-якому разі не завадить. А зарядку хочу робити по професору Жданову, знаю що виглядає як якийсь Кашпіровський, але я колись пробував, і мені здавалось що допомагало, тому спробую знову, не нашкодить точно.
видаляти 2 рсс канали в тиждень – зараз в мене в гугл рідері 482 рсс канали деякі дохлі, деякі майже дохлі, а деякі живєє всєх живих. В день активних я маю думаю близько 400 дописів, більшість я не читаю, а просто переглядаю заголовки, ну і що цікаво то читаю, або ставлю зірочку і читаю згодом. В будь-якому випадку потік інформаційного сміття в мою голову треба зменшувати.
подивитись 2 фільми кустуріци – незнаю, чому просто захотілось.
написати сценарій до короткометражки – ще з осені в мене в голові є один сценарій навіяний мені однією ситуацією яка зі мною трапилась, і я б дуже хотів зняти такий фільм. Наразі ні часу, ні ресурсів, нема, але щоб зняти тоді коли зявиться все потрібно мати готову історію, яка не забудеться.
відсортувати відео за останій квартал 2012 – більш ніж реально, я просто лінивий.
сфоткати і викласти якусь гарну серію фото про Львів – це я хочу зробити давно і ідеї є, треба просто вийти і сфоткати.
навчити доцю писати слово тато – в рамках бажання проводити більше часу з доцею.
не користуватись інтернетом після 11тої вечора – для того щоб не було “вчора я ліг сьогодні”
після 8мої їсти лише фрукти – це актуально після свят, та і в рамках покращення здоровя це не зашкодить. Пузо тре зганяти.
заливати 10 відяшок на відеохостинг щотижня – я маю багато футажів, з яких мабуть ніколи не буде користі, чому б не спробувати їх продати. Давно планую, і навіть пару вже залив, продав один футаж, заробив аж 5 уо.
схуднути – ну тут нема якогось конкретного плану, просто я зараз в такій формі коли я реально відчуваю, коли я нажер пару кілограм, чи скинув, досить сильно видно різницю, і я відчуваю що за свята я набрав, от тре то скинути.
намалювати плани нових меблів – пора розібрати пару коробок в хаті))), меблі для мене процес затяжний, тому наразі просто намалювати плани, решта потім.

Ось такий список покращення я придумав для себе, і якщо, любий читачу, тобі стало наснаги дочитати аж сюди, я тобі дуже вдячний. Сподіваюсь 1 лютого можна буде прочитати про те як я дотримувався свого плану і що воно мені дало. І якщо все буде гаразд, нові досягення на лютий будуть придумані))).

А наразі бувай любий читачу :).


теги -> :

18 коментарів

  • julie 07:11 – 01/10/13

    Ну бажань так немало я б сказала… Але чула колись фразу: чим більше зайнятий, тим більше все встигаєш. Бажаю проробити всі ці справульки на одному диханні, ну і в лютому цікаво буде почитати як у тебе все вийшло :-)

  • chrishoneybee 08:23 – 01/10/13

    Ага, список реально солідний вийшов :) …але ми ж любим списки!! :))) Бажаю щоб цей підпопник самому собі спрацював!! :) кому-кому, а тобі це точно під силу :)))

  • dyak 08:29 – 01/10/13

    Та список хоч і великий, та більшість речей робиться за пару годин, от наприклад на сьогодні, я встав в 7ій, приїхав на роботу на велосипеді, зробив зарядку для очей, видалив 1 рсс канал, домовився з доцьою що будемо вчитись писати тато…

  • chrishoneybee 08:36 – 01/10/13

    То з багатьма речима в житті так, якщо розібратись – щоб зробити щось кльове/корисне/давно задумане треба часто дуже мало. тіки то “мало” вимагає свідомої дії, а на практиці купа дня вбивається на дії рутинно-зазомбовані.. Так що воно і просто і непросто водночас :)

    ..ну але всьо, раз ти так “валиш” сьодні, йду і я шось
    свідоме пороблю.. а то шось розлінилась :)

  • dyak 08:38 – 01/10/13

    неперживай скоро в тебе буде хороший мотиватор до дій)))

  • kum 08:43 – 01/10/13

    > подивитись 2 фільми кустуріци

  • kum 08:43 – 01/10/13

    [quote name=”kum”]> подивитись 2 фільми кустуріци[/quote]
    клич на попкорн

  • Natali 09:03 – 01/10/13

    так так, списки ми любимо :)
    і звіти про їх виконання теж ;)
    додам тебе в себе в розділ “друзі” на сайті, хай інші знаходять і читають теж

  • zymova 09:10 – 01/10/13

    наче і багато пунктів, а насправді ж то аж на цілий місяць. думаю впоратись можна : )

  • усамич 09:20 – 01/10/13

    фрукти після 8, схуднути, самі дівки (і кум) в коментаторах… пора перейменовувати блог в спогади матрасниці :-*

  • dyak 09:26 – 01/10/13

    ну ну, самі дівки, то ти себе теж до дівок відніс :Р

  • marchyk 09:40 – 01/10/13

    І справді солідний список:)

    Хоча, чесно кажучи, в мене є сумніви, що ти все встигнеш. Спочатку не хотів це писати, але вирішив все-таки написати, щоб добавити ще мотивації:)

  • Anna 10:20 – 01/10/13

    От якраз думала шо в тебе мотивація має бути) Класна родина, малеча!
    Я наразі всю свою лінь перекидаю на зиму, швидку темінь на дворі..
    Але після робочого дня за компом, мені шось навіть не дуже хочеться вмикати його ще і дома – втомлюються очі.
    Все, піду сьогодні побігаю в зал 8)

  • Syancya 11:13 – 01/10/13

    Ого, солідний список.. аж цікаво, що Ти встигнеш))
    а взагалі, успіху з цим, гарне діло Ти задумав

  • Сашик 12:22 – 01/10/13

    Почнеш бігати і плавати – схуднеш автоматом (принаймні, пару кілограм скинеш точно). До речі, якщо до бігу – зручне взуття і все буде добре. Підтримую руками-ногами. Можна скооперуватись зрештою!

    Щодо рсс-ів я в Тебе поцуплю тему :)) теж треба підчистити ту збірку. Дякую!

  • Julliii 12:58 – 01/10/13

    списочок величенький, але реальний :-)
    щодо фруктів після 8-ї – вони солодкі, і як я знаю, від цього не дуже схуднеш;
    щодо Кустуріци – рекомендую “Чорна кішка, білий кіт”;
    щодо зарядки для очей по Жданову – то супер класно і дієво, але не можна робити, якщо слабенька сітківка ока.
    Всьо, за решту не знаю, не пробувала. А фотки класнючі :lol:

  • Олексій 17:41 – 01/10/13

    Славик,

    Я может буду чуть занудным (ты уж извини), но всё же часть списка смахивает на “тятиновщину” (гулять, стоять на одной ноге, закрывать один глаз) :)

    Идея сама по себе клёвая и имеет право на жизнь, но чуть сумбурно всё. Я б делил на какие-то “подгруппы” и чётко обозначал, что же будет в результате (как измерять успех и зачем я это делаю). Тогда будет прогресс и следующие (логичные) шаги после завершение текущих.

    А если по сути – молодец! Надо себе тоже такой список сделать :):):)

    П.С. Всё сказанное – ИМХО и с удовольствием оспаривается.

  • dyak 19:17 – 01/10/13

    Блін Льоша насмішив так, я ржав пару хвилин, як згадав про рісєнку. Тепер мені теж трохи на тятівщину смахує)))), але якщо я ще й почну ділити на групи міряти успіх, то прийдеться колонкобук купити, а то вже остаточна тятівщина)))
    Я хотів притримуватись правила “keep it simple”, є певні речі без пріоритизації, сортування і т.д. які мене турбують, і міряти буду просто, true/false. Зробив зашибісь, не зробив то буду вже думати чому. Просто трохи себе розрухати хочу)))

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *