Як ми в шведінгу брали участь

02/18/13
Блог

sveddinginlviv web

Цими вихідними пройшов у Львові перший львівський шведінг. Якщо коротко то шведінг це власна інтерпиратція якогось фільму. Як тільки побачив афішку то зразу захотів взяти участь. На сайті візарту, докладніше описані умови, але якщо коротко то вони такі. До 5ти хвилин, має бути розбита тарілка, фраза “У мене є один секрет”, в одному кадрі має бути одночасно 10ть людей, оригінальний саундтрек не може бути більшим за 30 сек, ніяких спецефектів, навіть тирти рахуються за спецефект, тому їх потрібно робити вручну. Всі правила. Все що не заборонено, дозволено. Був перелік з 50ти фільмів, але можна було виходити за рамки переліку. Під катом розповім як ми це робили.

Почалось це з того, що я дуже загорівся бажанням і опитав в офлайні колєгів, хто хоче взяти участь. Та всі відмовились, то часу нема, то нше шось. Тоді в фейсбуці запитав чи є бажаючі. Зібралось досить багато бажаючих. Частина команди між собою знайомі не були, та ніц страшного. Довго обирали фільм і врешті обрали “Д’артанян і три мушкетери”. Причин кілька. Львівські локації, легко з точки зору опраторської, відомий всім кому більше 20ти років. 

В п’ятницю після реєстрації вперше зібрались і обговорили. ПО ходу обговорення було вирішено що внас буде такий собі трешнячок. Хочу детальніше описати процес підготовки, але щоб не спойлерити, дивіться нашу роботу, а потім вже читайте :).

Отже, як бачите ось такий в нас результат. З одного боку дещо в нас вийшло краще ніж я собі уявляв, а дещо гірше. Чесно зізнаюсь, я гадав що конкурентні роботи будуть не дуже хороші, мабуть це тому що на ютюбі я переглянув масу шведінг роликів, і там була відверта лажа. Та я помилявся, були роботи на досить високому рівні, і перші дві, як на мене, заслужено отримали свої призи. Ми нажаль ніц не виграли, але це нам наука. 

Отже підчас зустрічі комнадою ми обговорили, що нам потрібно, особливо інвертар. Все трекали в гугл доках, такщо всі мали доступ до списків. Ввечері, я зробив нарізку з фільму, сцени які ми хочемо зазняти ну і порядок тих сцен. В нас була ідея адаптувати тексти до львівської батярської говірки, і Юля з  Христею швидко адаптували текст, а Віталік з тексту зробив субтитри, щоб можна було накласти їх на ту нарізку що я зробив. Відповідно ми могли переглянути робочий варіант відео з субтитрами. Андрій тим часом займався реквізитом. Ми навіть отримали грамоту за реквізит і костюми.

Перед початком зйомки в нас був такий план.

Основна сцена що ми знімали, знімалась в дворику вірменської церкви, але потрапити туди нам не вдалось, то знімали з іншого боку паркану. Решта сцен знімалось там де і оригінал.

Хлопці вивчають сцени, і тексти.

Про риквізит дуже розписувати не буду, все видно з фото і відео. Почали ми знімати десь о 12:00 в суботу.

Підтягується масовка для кінцівки ))

Звичайно, що замість коней ми використовували велосипеди.

Оскільки коло вірменки ходить багато туристів, і в кожного гіда є фраза “а тут знімали мушкетерів”, то коли бачили нас, ніхто вже не слухав гідів, а дивились на нас, а дехто навіть фоткався. Взагалі бізнес-ідея. Знайти чувачків подібних на мушкетерів, вдягнути в костюми і незай за бабло фотаються з туристами, як ленін на червоній площі.

Закінчили ми майже перед сутінками. Як тільки камера направлялась на акторів, вони моментально забували слова. Тому це зайняло дуже багато часу. Ввечері я сів за монтаж. І зрозумів, що зі звуком повна лажа. Тягнув як міг. Я ще на початку казав, тре подумати про мікрофони і т.д. навіть телефон увімкнути на запис звуку в нагрудній кишені сільно б допоміг, та шось ми той момент прошляпили. Я ще потім пробував озвучувати всіх героїв та виходило лажово.

Clipboard05as

Ось так виглядав фінальний результат рімейку в редакторі. Монтувати я закінчив десь о четвертій ранку, поки зрендерив, залив в хмару, вже була 5та ранку. А встав я в 10тій в неділю, і весь день ходив причмелений.

Під час перегляду був аншлаг, було дуже багато людей, оскільки зарєструвалось 12ть команд, і всі когось привели. Голосування відбувалось на місці, відповідно в кого більше друзів той і переміг, хоча кажу, що перші дві роботи як на мене заслужено отримали приз. 

Підсумувавши скажу. Потрібно ретельніше обирати кіно, потрібно ретельніше працювати з текстами, один в один буде не цікаво дивитись, а ми помоєму занадто перемудрили. Тобто треба робити десь посередині. Потрібно писати нормальний звук. І знімати варто все таки всі більш менш яскраві сцени а не кілька, або взагалі одну. 

В будь-якому випадку, одне з правил шведінгу, “отриму задоволення” і наша команда дуже повеселилась, особливо зважаючи на те в яких костюмах і де ми знімали. Досвід отримали не абиякий, і думаю що наступного разу, врахувавши всі помилки ми зробимо щось круте))).


8 коментарів

  • Natali 10:29 – 02/18/13

    кльові танці в кінці ))))
    бачила твій “заклик” на фб і хотіла долучитись, але думала, що мене на вихідних не буде у Львові

  • iryna 10:43 – 02/18/13

    Кльовезно!!!!! І навіть Софійка брала участь!! Клас

  • Вячеслав Анісімов 11:33 – 02/18/13

    Ггг харлем шейк + шведінг – все в тренді =))) Мені сподобалося, десь вже є ссилка на усі відео? Або хочаб ті що призові зайняли?

  • dyak 11:34 – 02/18/13

    http://lviv-online.com/ua/articles/filmy-uchasnyky-pershoho-lvivskoho-shvedinhu/

  • Сашко 16:47 – 02/18/13

    Кльово!

    я пригадав http://www.youtube.com/watch?v=7ezeYJUz-84

    Одначе, ти щось в самий останній момент почав скликати форум.
    Може, хоч просто так потренуємось, не спішачи, без конкурсів? Але з фаном, і бажано якісним результатом? :-)

  • Сашко 17:01 – 02/18/13

    Чужий лячно вийшов!

  • Jullia 14:43 – 02/18/13

    та ну… все дуже навіть класно вийшло! і дуже весело)))
    молодці!

  • усамка 14:57 – 02/18/13

    шкода, що за рахунок акустики в палаці м-в всі фільми отримали такий поганий звук – я почув діалоги аж після того, як в неті подивився ваш ролик

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *