Освітлений перехід від Дайте пройти

04/02/14
Блог

svitlo2
Останіми роками в нас модним стала течія громадських ініціатив. Якщо подивитись на сучасну розвинену і охайну Європу то в них це почалось кілька десятків років тому. В нас ж лише кілька років тому, а після майдану це набирає нових обертів. В цьому нічого дивного. Ви ж не чекаєте що вам в хаті зробить добре президент. То чом би вашу хату не розширити до меж вашого під’їзду/будинку/вулиці/міста. І старатись робити добре там де ми живемо. І тут накльовується чергова ініціатива від “Дайте пройти”.

Освітлений перехід. Таке робиться вперше у Львові, і це свого роду експеримент. Зробити з такого як на картинці зверху, щось подібне на картинку знизу. Вартість загального проекту 60 000 грн. Дві третини, себто 40 000 спонсорують ті хто встановлює такі речі, а 20 000 грн. пропонується зібрати громадою. Взагалі це поширена практика в Європі, коли якась організація робить щось для людей, наприклад майданчик відпочинковий, чи реставрацію будинку, і спонсорує це, то однією з умов є спонорство громадою, хоча б не великої частини. Це своєрідний тест, чи громаді це справді довподоби, і вони хочуть цього нововведення, і одночасно в громадян, які таки взяли участь в фандрайзінгу(модне слово яке означає “збір коштів”), виникне відчуття що це частково належить їм, і вони ставитимуться до цього проекту охайніше.

svitlo3

Так от, закликаю вас шановні читачі, долучитись до цього дійства, і відчути що ви наблизили трішечки наше місто до цивілізації. Вся інфа по проекту є відкритою і доступною на сайті Дайте пройти . Навіть є гугл дока де відкрита інфа по збору коштів. Якщо виникають якісь питання можна там же в коментах питати або на ФБ. Доречі зібрати лишилось лише 20%, тобто 4000 грн.

Вйо до покращення руїни вже сьогодні :)


Прокоментуй!

There are no comments yet.

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *