Історія однієї вулиці

01/03/15
Блог

002.jpg

Хочу розповісти сьогодні про вулицю Грабовського у Львові. Ця вулиця мене хвилює тому що я там буваю як мінімум двічі на день, і завжди з дітьом. Так це вулиця де знаходиться садок в який воджу дитину. Але там була завжди одна проблема, всього один тротуар по правий бік вулиці, і той запаркований. Фото(з групи Дайте пройти) з верху якраз добре це ілюструє. Скільки я там пробував пояснювати людям що тут ходять люди з дітьми в дитячий садочок, і вони своїм металобрухтом заважають дуже і наражають на небезпеку, та марно. Під катом буде багато фоток…

004.jpg

Часто люди паркувались так що треба було йти тупо по дорозі.

001.jpg

А тепер ще й уявляємо. Ви молода мама якій треба завести дитину в садок, але у вас є ще одна мала дитина яку ви пересуваєте у дитячому візочку. І от приходите ви на вулицю з садком, і пробуєте з тим візочком пройти тротуаром. Але через одного мудака доводиться з обома дітьми виходити на дорогу.

003.jpg

Міське управління міліції поблизу дається в знаки.

005.jpg

Багато фотографій не моїх а взяті з групи “Дайте пройти”

006.jpg

Знайома нива

007.jpg

Найбільше дивувала мене систематичність порушень. Тобто навіть коли було місце на краю дороги, де людина б не порушувала жодних правил і нікому б не заважала, все одно лізе на тротуар. Бо так звикло.

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

 

Пересування по вулиці виглядало десь так.

Дехто навіть жив на тротуарі більше тижня.

028.jpg

029.jpg

Мене той стан речей неймовірно дратував. Кожен раз як я йшов пішки тим тротуаром я не міг зрозуміти ну чому люди такі. Я б вже і за свої гроші пару стовпів поставив, навіть пробував через Дайте пройти ініціювати якусь групу людей які теж зацікавлені в чистих тротуарах на вулиці Грабовського, бо стовпів там треба багацько. ТА шось так нікого і не знайшов.

030.jpg

Ще півтори роки тому лишав телефонне звернення на гарячу лінію міста, але все що отримав “Нема грошей”. Наступна спроба була вже в травні 2014 року. І це було електроне звернення.

zvernennya

Знову відписали, що питання розглянемо, але навсяк випадок бабла нема )))).

032.jpg

Ну я ходив, далі нервувався, часом сварився, і за півроку написав ще одне звернення. Підсвідомо я знав яка буде відповідь але хотів протестувати Android аплікацію для електроних зверненнь. Писав звернення пізно ввечері в суботу 15 листопада 2014 року. І за три дні я отримав обнадійливу відповідь.

zvernennya2

Ура запланували на наступний рік, який вже мав би бути останім навчальним роком для моєї дитини в тому садку, але нічо, я ще й другу дитину маю. Але я був дуже здивований коли забираючи дитину з садка, вже 20того листопада я побачив 5ть перших стовпців на початку вулиці. Спочатку я подумав що то чиясь власна ініціатива, можливо фірми яка знаходиться в будинку внизу. Та мені було байдуже я просто тішився як щодня з’являється кілька десятків нових стовпців.

031.jpg

Та одного ранку я отримав телефоний дзвінок від представника Галицької адміністрації, і він каже “от ви писали звернення, і ми тут ставимо стовпці, вже пару днів, хотіли вас запитати чи є якісь специфічні зауваження до того як їх треба ставити”, я трохи прифігів, і кажу та ніби нє просто застовпити тротуар хочаб до садка, бо з дітьми тяжко, та й все.

033.jpg

Работніки ставлять свою автівку на тротуар, перед тим як стовпити))))

037.jpg

Але я тішився, коли шлях до садка став вільним. Садок якраз посередині вулиці знаходиться. І стовпці стояли до середини. Я радів мов дитина. Окрім деяких місць все було чудово.

038.jpg

На перехресті з вулицею Лук’яновича зекономили по три стовпці на сторону, а реально ефект від решти стовпців міг пропасти.

039.jpg

Ну реально якраз “паркомісце”.

040.jpg

З одного і з другого боку.

041.jpg

Але за весь час я бачив там припаркованим лише раз оцей мерседес.

034.jpg

За кілька днів моєму здивуванню не було меж, бо стовпці продовжили до самого верху, та ще й з протилежного боку поставили.

044.jpg

Краса. (клоір у фотки дивний вийшов на телефон.)

043.jpg

013.jpg

Ну краса ж.

014.jpg

Оцей шмат тротуару безпосередньо під садком не стовпили, він поперше вузький, а подруге впирається в нікуди, і реально більше для тих хто паркується під парканом, щоб мали куди вилазити.

016.jpg

Загалом на тому шматку тротуару що йде до садку, влазило до 15 автівок. Які могли стояти і цілий день часом. Тобто 15 людей створювали перешкоди сотням людей. НА фото внизу в один момент є десятеро людей, я думаю що протягом півгодини, там точно сотня проходить.

017.jpg

019.jpg

Фоток так багато бо я не міг натішитись))). А поки фоткав зустрів Орка.

020.jpg

021.jpg
023.jpg
Софія доречі теж тішилась не меньше за мене. Єдине що тепер що бще хотілось, щоб поремонтували тротуар і забрали ті великі плити.

045.jpg

Доречі ще за кілька днів до мене знову зателефонував той самий чоловік з ГалРА, і запитав чи то теж я лишав звернення по вулиці Лук’яновича, я казав що то не я. Але вже ввечері побачив стовпці на вулиці Лук’яновича.

018.jpg

Там правда не всю вулицю застовпили. А ось як інтегрувались з Грабовського.

046.jpg

Оин стовпець лишили під стіною.

047.jpg

Я так розумію цей кут зроблять тоді коли Лук’яновича з іншого боку стовпитимуть.

048.jpg

Загалом я дуже задоволнений, правда не всюди стовпцями вирішиши проблему. На поворотах  люблять паркуватись, тому там треба робити видовжені переходи.

012.jpg

А от як робити з брамами я не знаю. От що в людини в голові, коли вона лишає між бампером і фірткою через яку всі заходять на територію садка 40 см. Найдивніше, що вивернути кермо вправо і півметра назад, і авто стоїть рівно.

027.jpg

Мами не думають про інших мамів.

049.jpg

За пару тижнів після того як поставили стовпці, один вже вирвали з кишками.

050.jpg

Так виглядає що то хтось врізався, бо не стало його якраз коли ожеледиця була.

051.jpg

Але загалом все пішло на краще )))). Так що не варто чекати з неба погоди, а повідомляти місто про проблеми міста, і тоді місто можливо вирішить цю проблему міста, або місто повідомить, що прблему міста цього року не вирішать, бо місто немає грошей)))). А то в нас часто буває як з євреєм що молив про виграш в лотерею.

Clipboard01.jpg


9 коментарів

There are no comments yet.

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *