Боржава

09/28/09
Подорожі

Сироварня

Світлини

Ото в серпні катнулись ми на Боржаву. Звіт я чомусь не написав, але фотки є. І якось я про них забув, от зара набрів. Буду шось згадувати :). Згадуючи попередню вилазку ровером на Боржаву, я розумів, шо мені буде тєжко, але так хтів на той зелений горб шо мені було пофік. Зібралось нас багато але скільки вже й не пригадаю, хіба самі по фотках порахуєте :).

Воловець

І почався підйом. Памятаю я його. Ніби і простий, але такий  для мене виснажливий, а особливо якщо перед тим не дуже багато возився. Йшов/Їхав з Усамойу. Лісом, по дорозі до сироварні, нас обганяв дядько на коні, казав коштує 15000 грн., але за літо себе відробляє. Мій блін коштує меньше, але нiфіга не відробляє, ще й навпаки вкладай в нього, а ще й догори його тре тягнути. Зато їсти не просить :). Ліс навіть не фоткав, так мені тєжко було. І фот дістав аж коло сироварні.

Сироварня

Тут основна група чекала мене і жерла канапки. Я хоч і наполягав, щоб мене не чекали, вони вперто час від часу чекали. Дякую. Троха посиділи і поїхали далі, а нижче паслися баранці.

Отара

 Гуськом піднімались на траверс гори Плай, де є метеостанція та сатнція зв'язку.

Гуськом

На траверсі почалась друга частина складнощів. Чорниці і ще якісь ягоди. Чорниці в свою чергу діляться ще на дві перешкоди. По-перше їх хочеться їсти, а по-друге вони чіпляються за педалі, зупиняють тебе і атакують прямо в писок, і лізуть в твій організм мов чужий.

А якщо вже в долині між Плаєм і Великим верхом озернутись то можна побачити метостанцію…

Плай. метеостанція

і Лядика…

Лядик

 А якщо дивитись по боках, то видко мохнаті гори…

Боржава

Так ми траверснули Великий верх і впали на перекус. Вдалені літали парапланеристи. Красіво літали. Пожерли потринділи і вирішили рухатись далі до Стою. Минулого разу ця дорога мені йшла легше. Але йшла. А може того, що минулого разу ще не було чорниць, бо тоді ми в червні їздили. А зараз вони багатьох нагинали…

Чорниця гне байкерів

Але ми таки добрались до того Стою. І вже приблизно на горі розуміли що часу впритик. Зібрали пластикові фляжки яких там було в обілії. Взяли хто скільки міг i  впірйод. Tут мене знов, як і минулого разу почали лапати корчі. Але я дав собі раду. Перед основним складно технічним спуском, Алєкс пробив колесо. Він був перший. Потім ше три. Я трішки приспустив сідло, і Яхууууу……Цього разу спуск мене запер ше більше. Технічний і крутий. Багато казали що спуск ацтой. Я ж казав шо підйом ацтой, а спуск то заліковий там. До першої води ми з Хвві приїхали перші, а там така смачна ожина ммм… Ще 5 км і ми вже на вокзаліу вовчому гриземо зелені яблука. 

Так сталось що частина сплутала дорогу і поїхала в Сваляву. Ще частина вирішила їх наздогнати, а частина  сіла в мукачівку. Та частина, що сплутали дорогу сіли в Сваляві на потяг і вже десь в 11 годині вечора були вдома, а ті що їх наздоганяли, приїхали аж в 4 ночі. А проблема в тім, що між ними не було звзяку.  Але врешті решт, всі вернулися домів. 

А на стою ми точно були…

Стій

Ну і ще. Вперше тестував ДЖПс в туристичних бойових умовах. Більше ніж задоволений. Трек писався від виходу з потяга у Воловці до приїзду у Вовчий. 8 годин, і заряду батареї лишилось 36 відсотків. Якщо комусь тре трек кажіть, викладу. Ну і точно скажу що по маршруту як цей, пішки за день не вправишся. На ровері в самий раз, але на ровері не всі красоти встигаєш побачити. Ну і туди тре їздити мінімум два рази. В червні, коли Боржава зелена, зелена, і в серпні коли зелень розбавлена жовтими барвами… і чорницями :)

Трек


17 коментарів

  • chrishoneybee 22:29 – 09/28/09

    Ну що ж, все що нас не вбиває, робить нас сильнішими! :-)
    Так тримати!

  • dyak 22:40 – 09/28/09

    ага, особливо чорниця :-)

  • fuxx 20:25 – 09/28/09

    Ще в неділю чорниці їв на Ребровачі. Навіть не думав що в такий час вони ще є.

  • dyak 21:46 – 09/28/09

    Я б зара свіженької попоїв. Зате в неділю знайшли на Кайзервальді ожинник )), та і трохи попаслися

  • Xanka 11:10 – 09/28/09

    Кльові фотки! Могла і усно сказати, але так не цікаво :-)

  • Vladek 23:10 – 09/28/09

    :-) Ше раз згадав, я к то було…
    тиждень тому їв чорниці під Петросом, великі, як черешні:-)

  • Ростислав 18:57 – 09/28/09

    Dyak, вітаю…гарний у вас був маршрут. Репортаж і фото – також. Правда видно, що чорниці вас дуже відволікали, бо тоді фотографій було б більше…
    Ти писав трек в GPS від Воловця до Вовчого. А в якій програмі? Можеш надіслати? І ще – я зі Стоя ніколи не спускався до Вовчого…
    Ровера не маю, але хочу з друзями піднятися на Стій з Вовчого старим Jeepom. Чув, що літом можна проїхати Нивою. Можеш підказати стан дороги – крутизну підйому, наявність крутих (для машини) поворотів, колій, бокових нахилів, довжину спуску від Стоя до Вовчого (природу бережу як власний дім – місцевість від машини не постаждає). Дякую, якщо відпишеш.

  • Dyak 14:15 – 09/28/09

    Привіт. Перепрошую що довго не відповідав.

    Писав трек від Станції Воловця, до станції Вовчий. Тою дорогою що їхали ми, безпосередньо до Стою, незнаю чи можна виїхати, оскільки не знаю можливостей джипів. Дорога точно є, але є одне місце виїзд з лісу на хребет, де досить таки порядна крутизна. Стан дорогий такий що кліренс має бути порядний а колеса великі. Знову ж таки, чітко згадати важко, оскільки для ровера там дуже технічний спуск, каміння, сипуха, колоди, болото, і місцями я розганявся до 40, відповідно не дуже старався запамятати краєвиди. Колї місцями глибокі, бокових нахилів нібито сильних не було. Багато поворотів на 180 градусів. Довжину тре глянути по треку, зараз немаю змоги, але не більше 20.

  • Dyak 14:15 – 09/28/09

    Ось намалював кілька ліній і більшому роширенні [url=http://lh5.ggpht.com/_LC20RxkzUDo/S1hCQAdAslI/AAAAAAAALNw/n1-N2V-K-9g/s800/borjava.JPG]тут[/url].
    [img]http://lh5.ggpht.com/_LC20RxkzUDo/S1hCQAdAslI/AAAAAAAALNw/n1-N2V-K-9g/s400/borjava.JPG[/img]
    Отже Зелена лінія показує як ми їхали, і той червоний кусочок, якраз те про що я писав, що там дуже круто.
    Синя лінія, мені здається більш придатна для авто, апринаймні той кусок тої дороги що я бачив, але я там не їздив тому не можу бути впевнений. Але всеж таки думаю що її варто мати на увазі.
    Жовтий кусок, це дорога з с. Березники, я точно знаю що це була основна дорога для військових. і місцеві кажуть що вона в доброму стані, але я там ніколи не був, на весні планую нею піднятись на Стій. Так щоб ще трішки сніжку застати.

    Зрештою думаю варто попитати в людей з якогось 4х4 форуму.

  • Ростислав 14:46 – 09/28/09

    О! Дякую тобі велике. Я як ініціатор поїздки несу певну відповідальність перед іншими учасниками за пропрацювання маршруту, тому відсіяти утопічні ідеї, щоб не марнувати на них час досить важливо. Твоя інформація вносить більше ясності в картину. Як я бачу ви їхали через г. Зеневу. Я планував їхати “по синій лінії”, бо вважав, що основною дорогою була саме вона. Тепер буду розглядати і дорогу з Березників.
    А ти коли плануєш їхати на Стій по тій дорозі?

  • Ростислав 14:48 – 09/28/09

    Ще одне питання: чи є по дорозі зі Стою місця, де можна зупинятися з наметами і якісь струмки чи джерела?

  • Dyak 15:31 – 09/28/09

    Я планую на кінець травня. І якщо поїду, то мабуть підніматись буду з по жовтій а спуститись спробую синьою.

    А стоовно струмків, то хіба що він зявляється в тому місці де синій і зелений відрізок зєднуються. Я впевнений що ще десь є але я незнаю.

  • Dan 23:17 – 09/28/09

    Дайте знати, як збиратиметесь роверами на Боржаву. Радо з вами протрясуся. Є якась процедура реєстрації на цю вилазку? А може хто, ще зимовий похід планує в цьому сезоні?

  • Dyak 23:21 – 09/28/09

    Якщо підписались на повідомлення про коментарі то я тут відпишу коли буду збиратись. А взагалі, є форум beskyd.lviv.ua, як правило там і організовуються подорожі.

  • Dyak 14:19 – 09/28/09

    Їду в неділю на Боржаву, детальніше тут http://forum.beskyd.lviv.ua/viewtopic.php?p=33949#33949

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *