Форт Тараканів

04/16/08
Подорожі

 

Портал 

Світлини

Світлини Skytalcya  

Він опинився не в тому місці…

       Форт тараканів або Дубенський форт це вражаюча охоронна споруда, яка так і не охороняла нікого і нічого, так як її було легше обійти ніж захопити. Ось тут є хороший опис форту.

Вйо… 

    Тяжкий підйом о 4:00. Далі на протязі 20 хв. ніц не памятаю бо ходив мов зомбі. Зробив чайку вдівся і в 4:50 вийшов з дому. Тиша, місто спить (а що ж йому робити в 5 ранку в суботу) Якісь міліцонери бушують коло Гранд готелю а так все спокійно. По часу встигаю, думаю сфоткаю оперний, але він нажаль не світився, економлять зарази. На Підзамче був о 5:10(мабуть зарано вийшов), ну ніц страшного, успішно випробовую новий форк і гальма. Думав як ніхто не приїде і поїду зустрічати сонечко на ВЗ.
    І ось зявляється статура з двома колесами, це був Юра(skytalec), познайомились, подумали, і сіли в останній вагон поїзду Львів-Тернопіль, за годину вийшли в Красному.

    Чайок з вафельками, 40 хвилин розповідей про усе і ми в останньому вагоні поїзду Красне-Здолбунів. В Бродах активно дивимся у вікно і знаходемо ще одного велоаміго, затягуємо його в той самий вагон. Знов багато розповідей, і вирішуємо їхати не до Камянець-Волинського як планували а в Дубно, щоб підібрати ще одного хлопчину з Рівного.

    Так і зробили…. Вийшли, сіли, покрутили, 15 хв.і ми на прямій дорозі до форту. Добрались дуже швидко. Форт просто вражає своєю неприступністю, сухим ровом, бійницями, розмірами стін, ходами, і т.д. Споруда справді дуже потужна. Ми оглядали знизу догори, і вниз троха спустились і на дах залізли. А взагалі там лазити є де. 

    Коли вже все оглянули то зустріли Джуру(з Луцька) і разом по трапезнячили.

    Покази одометра просто смішні 22 км, з них 6 по Львові.

Троха фоток.  

 Дорога

Проїжджаємо далі і попадаємо у рів між зовнішнім муром і внутрішнім.

 Рів

 

Один з багатьох входів, зверніть увагу на жовтий малюнок
 Вхід

 

Це основний вхід у внутрішньому мурі відповідно основний прохід до подвіря.
 Основний вхід

 

п.Юрко у цьому ході…..зліва і справа у стінах бійниці.
Вхідний тонель

 

Потроху розвалюється :(
Руїни

 

Все ж таки старалися будувати гарно

Будували гарно

 

 На даху…мрія дьортерів :)
Дах

Вхід в церкву
Руїни храму

 

Перекус
Пікнік
 
ЖеПеСа в нас нема тому ось докази що ми були не на будові за містом…:)
Форт

 
Поїздка відбулась на весні 2007 року. 

Shit happens…


8 коментарів

  • sumnamelodiya 15:38 – 04/16/08

    кльово там) таке все старе
    а за ним ніхто не доглядає?

  • dyak 16:15 – 04/16/08

    Так там справді дуже кльово, і нажаль ніхто не доглядає, єдине що зробили там то позакривали ями, понамальовували знаки шо там не безпечно ось і все.

    Хоча там міг бути досить класний музей або щось таке

  • yAnTar 19:19 – 04/16/08

    Шкода, що держава не надає уваги історичинм памяткам. Сам недавно був у Надвірній, там є Пнівський замок, його почали реставровувати. але так нічого і не зробили.

  • jin 16:24 – 04/16/08

    розкажи будь-ласка, а де там той форт? Я (автомобілем) їхав у ту сторону, шукав-шукав біля цвинтаря і знака, катався лісовими доріжками, долїхав аж до сусіднього села, а форту так і не знайшов…

  • RS 13:07 – 04/16/08

    Я прожив у Дубні 20 років – виникає враження, що форту лишилось стояти не довго. Дурнуваті закони не дозволяють приватним особам інфестувати у такі споруди, а як воно нічиє – то і нікому не треба. Якби якось привернути хоча б який-небудь інтерес… Навколишні ландшафти (горби, ліс, грунтові і кам’яні доріжки) дозволили б провести тріал, але ж кому воно тра…

  • RS 13:08 – 04/16/08

    #5 pikusov
    Коли будеш в Тараканові або Дубні – просто питай людей, Сусаніних нема, в корчі завести не повинні.

  • Dyak 13:56 – 04/16/08

    2RS нажаль є таке, з таракнова можна було запросто зробити якийсь тур центр, але поки комусь у владі особисто це не стане вигідним, ніхто не порухається :(

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *

Підпишись

Пузомірки

UA TOP Bloggers
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET