Буковель

12/17/08
Блог

 Буковель

 "А я люблю кататися на сноуборді,
Коли вітер по морді,
Коли морда по снігу,
А я їду швидше від бігу!
З гори – донизу
І тільки вітер в мармизу…"

(с) Тартак

Світлини

 Intro

    Якось, в останні дні осені небесна канцелярія вирішила перевірити нас на готовність до лижного сезону. Насипали троха снігу, скрутили троха температуру, і чекали чи народ десь збереться. Народ також не пальцем роблений тому і підірвався.

    На протязі останнього осіннього тижня, щодня витрачалось кілька годин на дзвінки, браузаня нету, та переговори по асі з перевізниками, учасниками, тур фірмами, житло власниками, укрзалізницями і т.д. Довго шукали оптимальний варіант до їзду. Знайшов Андрій перевізника який був готовий нас покатати. Житло спочатку було в Микуличині а потім перекочувало в Поляницю. Абонементами запасались як могли.

    Також на протязі тижня склалось враження, що майже всі знайомі і не знайомі хто катається на сніжних причандалах, їде на Буковель, тому було страшно що буде багато народу.

А тепер про все потрошки.

Небо

Абонементи

    Абонементи ми купили заздалегідь. Певно Буковель вирішила краще продавати заздалегідь за таку ціну щоб точно купили. Ніхто не знає чи буде зима сніжна, а грошики вже капають. Хороший маркетинговий підхід, при чому вигідний для обох сторін. Платити 2,5 грн. за підйом на Буковелі це дууууууже привабливо. Пам’ятаю як тільки встав на лижі 3 роки тому, то за старезний бугель на ФМІ платили 4 грн.

Буковель

Транспорт

    Було в нас багато варіантів. Думали комбінувати потяг маршрутка і т.д., але на щастя знайшли перевізника котрий був готовий завести нас туди, катати там і повернути назад за пристойну ціну. Дорога туди, назад, і там обійшлась в 110 грн. з носа. Mercedes Sprinter на 19 посадочних місць (що досить спірне питання) завіз нас до Буковелі за 5 годин, по дорозі ше була зупинка на вимогу наших «дорогих» ДАЇшників, а також ставили запаску, так як один диск не витримав лихої долі і здох. Туди їхало нас цванціх. Товариш Бур сидів в проході на купі речей. Назад нас Їхало 16 чоловік, так як дехто вертався домів ше в суботу, місця стало багато ))).

Захід сонця

Погода

    Погода нам майже сприяла. В перший день було прохолодніше і трошка морозу. Кататись було досить комфортно. Місцями сніг був тяжкий і було тяжко його подолати але в загальному супер. Морозець ввечері так прихватив підйомчик до готель, що наш кінь не дав ради виїхати.

Підйомник

Буковель

    Ну що я можу сказати все було досить файно окрім деяких моментів. Народу було не багато, як для Буковелі, але те що працювали не всі витяги зробило свою чорну справу. На 2 та 5 підйомниках було досить багато людей. Ще один негативний момент що досить такий транзитний підйомник №5, який використовується як один з основних щоб добратись до інших поламався. Як би це було в Славську то люди б висіли там кілька годин, тут є і позитивний момент що поламаний підйомник в аварійному дизельному режимі хоч і повільно але підніме тих людей хто встиг сісти, але не встиг злізти. Траси, ті що відкрити, були файно відратрачені.

Лижники

    Парковка була забита наполовину. Тут був негативний момент в тому що перехід від парковки до 2 підйомника не дуже засніжений. І коли ви приходити до підйомника, то першим ділом починаєте чистити шкари від глини. Досить замітно було те, що реклама острівної горілки тепер не всюди де глянеш а тільки в деяких місцях.

Лижники

    Якби не пропускна здатність тих підйомників то було б не дуже добре так як бидлядство наших людей ше ніхто не відміняв, і воно як пхалося без черги так і пхається.

Житло

Проживання

    Проживали м и в гостинному дворі Красна поляна. Гламурні котеджі з камінами, київська обслуга, мажорні відвідувачі. Котедж розрахований на 8 чоловік, хоча місця є на 12 без проблем. Котеджі та меблі з дерева, душ, телевізор, музичний центр (що дало змогу насолоджуватись файно музікою, з мп3 плеєра). Вартість котеджу була 600 грн, до 1 грудня. Тобто по 75 грн. з людини що дуже дешево враховуючи відстань до Буковелі, у вартість також входить сніданок але це інша історія.

 Камін

    Взагалі ми не знайшли жодного негативного відгуку про готель, тільки похвалу. Було дуже неприємно коли при виселенні зранку, нам заявили що ми вкрали 2 фена. Розборки зайняли 1 годину. Бидлуватий директор сказав що ніц не знає і ми мусимо заплатити 100 грн., для того щоб насолодитись катанням а не витратити пів дня на розборки заплатили тих 100 грн. Але після розмови з київськими власниками, адміністратор готелю попросила заїхати і забрати гроші. Отакі то пироги.

Ніч

    А ще згадав що в тих котеджах троха проблеми з звукоізоляцією, бо перед тим як заснути, я мусів слухати як за стіною сперечаються хто кращий у фабриці зірок.

Жрачка

Харчування

    Харчувались ми непогано, для початку кожен їв те що взяв. Вечеряли ми знаменито. Частина пішла в ресторан, а більшість розпалили камін, зварили чаю, підігріли вина, зробили фаршмак, підігріли троха лазаньї яку любязно нам дала Леся, якій велике дякую. Також набивали наші черева пивом та ексклюзивною горіховою настоянкою, подяка Андрієвій бабці.

Вечеря  Варю вино

Вино

    На наступний день був готельний сніда…. ееее не знаю як назвати 100 грам омлету, три кусочки огірка і чай. Одним словом шо їли, шо радіо слухали, добре хоч дали нам кип’яток в термоси. Доїдали те що лишилось з вечора. Обідали ми на схилі. Дві порції картоплі фрі, дві порції квашеної капусти, хліб і два бульйони обійшлись нам з Оксаною в 48 грн. Порції середні тому ми досить таки наїлись. Вечеря знову була знаменита. Лазанья і форшмак пішли як теща під лід.

Іржик

Культурна програма

    Як я вже згадував вище культурна програма проходила перед каміном за розмовами, гарячим вином, холодним пивом, і горіховою настоянкою. Коли більшість пішла спати, меншість пішла творити так би мовити. Температура коло 0 і наявність певної кількості снігу дозволили створити неймовірне. Іржик побачив світ приблизно о 23:30, коли Ромко вставив йому очі в очні ямки. В 12 пішли спати.

 
Банда

 Отже…

      Відпочили ми дуже файно, як на відкриття сезону. В основному все було чудово. Симбіоз акцій на Буковелі, хорошого житла, нових лиж, файної компанії, приємної дороги зробили свою справу. Також дуже корисний досвід набувся з точки зору організації таких заходів та спілкування з людьми. Вкотре переконались в тому, що організовувати щось на велику кількість людей, завжди мінінгітно, особливо якщо люди не дуже відповідальні. Також хорошим є досвід, що абсолютно незнайомихлюдей за яких ніхто не може поручитись, навіть в такий матрац, брати не варто. А загаломвсе було причудово :). Дякую всім…


3 коментарі

  • melanna 00:49 – 12/17/08

    Дякую за пост. В неділю теж їдемо в Буковель і зупинятись будемо в Красній поляні) Я не вмію кататись на лижах, бордах і т.п. і взагалі хочу на мореее. А що там ще можна робити крім катань на лижах?

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *