Сніг

01/10/09
Блог

    За вікном такий чудовий сніжок, так і хочеться вийти кудись погуляти, щоб половити язиком сніжинки (невже ви ніколи такого не робили….? :)))), покидатись сніжками …Недавні дні були досить сніжними, як вичитала в газеті, мудрі дядьки сказали, що це повязано з якоюсь теплою течією.

Сніг

    Чесно кажучи стало цікаво, що за речовина вкликає в мене, сподіваюсь і у вас, стільки позитиву. Декілька хвилин «гуглання» дали результати, вичитала, що сніг виникає коли мікроскопічні капельки води в хмарах притягуються до частинок пилюки і замерзають. Потім ці малесеньки частинки, падаючи вниз, «наберають вагу» шляхом конденсації на них вологи з повітря. Падаючи сніжинки піддаються впливу різних атмосферних явищ, в результаті чого регулярність кристалів руйнується і утворюються нові смішні форми.

 Сніжинка під мікроскопом
    Сніжинки, збільшені за допомогою електронного мікроскопа.

    Ще один досить відомий факт, сніжинки, в основному, мають шестикутну форму, це повязано з особливою структурою молекул води :). Хочете перевірити???

Сніжинка

    Сніжинки можна сфотографувати і роздивитись досить просто. Для цього беремо шматок капронової тканини (наприклад від колгот), натягнуємо на рамку-каркас, і «ловимо» туди сніжинку. Найзручніше фотографувати цифровим фотіком в режимі макрозйомки. А якщо у вас ще, як мінімум, 8-ми кратний зум, то сніжинку в 3-4 мм, отримаємо в кадрі 2-2,5 см з досить непоганою деталізацією. Додаткове збільшення можна отримати розмістивши перед обєктивом фотіка збиральну лінзу.

Макро сніг

    Успіхів вам в фотографуванні, діліться враженнями і фотками ;)

31 грудня 2008


1 коментар

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *

Підпишись

Пузомірки

UA TOP Bloggers
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET