Рік

02/24/11
Блог


Хотів написати ці слова ще  зранку, не встиг, потім в обід, невстиг, потім рано ввечері, і теж не встиг. Був вибір, сісти писати чи провести 2 годни гуляючи з своїми дівчатими. Я навіть не думав. І ось вже цей день майже закінчився, дружина і доця сплять, іграшки також сплять, книжки порозлягались на полиці. А я пишу те що хотів.

Рівно рік плюс 1 день тому, була середа, я як завжди прийшов з роботи, повечеряв, трішки побув з Оксаною, і продовжив виготовлення меблів. Я міряв, сверлив, закручував. І нарешті закінчив. Закінчив не на вечір, а закінчив повністю. Прийшов до Оксани. Ми мали одну з найважливіших розмов в нашому житті. Вона казала є, я записував точний час, вона казала нема і я знову записував точний час. І так 10 хв. І без підрахунків було видно, що між є і нема є чітка залежність. І вже через короткий проміжок часу я зробив верхнє фото.

Ще задовго до цього дня, Оксана запропонувала цей момент зустріти разом, а можливо і я запропонував, непам’ятаю, та і не важливо це. Важливо інше, що я невагаючись погодився. І не було і секунди коли б я пожалкував про своє рішення. Я не уявляю, як би Оксана прожила тих 5 годин сама.

Ми приїхали в лікарню по 12 годині ночі. І вже в 5:25 я почув фразу “Тато, пуповину різати будеш?”. Я перерізав пуповину, і вже за кілька хвилин тримав на руках незрозумілого кольору, з дивною формою голови, чудо. По іншому і не скажеш. Бо її небуло, і ось вона є. Моя кровинка. Я був першою рідною людиною, яка притулила доцю до себе. І я дуже тішусь з того. В Оксани і Софії, багато моментів коли щось вперше. В мене ж їх набагато менше. Але те що перший чиє тепло вона відчула, не відбереш.

А зранку коли всі йшли на роботу. Я йшов додому, спати. Я був щасливий і виснажений.

 

Додому я їх забрав через 5 днів. Поки я був сам вдома, я готувався. Наводив чистоту і порядок. Витираючи пилюку з тих самих меблів що закінчив, за пів години до подорожі в пологовий будинок, я думав “Ну ж бувають співпадіння. Доця чекала поки я все зроблю.”

Сказати що день народження Софії, був найшасливішим днем, я не можу, це ж означає, що більше в мене не було настільки щасливих днів. Ні, це був один з найщасливіших днів. Поряд з ним день коли мала сказала “тата”, коли вперше посміхнулась до мене, коли сіла, коли перевернулась, коли попвзла, коли пішла, коли виліз перший зуб.

Мені ще досі не віриться, що минув рік. Вже цілий рік нас не двоє як завжди, а троє. Я знаю, що коли приходжу додому то мені вдвічі більше раді, що мене вдвічі більше чекають.

З одного боку я один з сотень міліонів людей, який став батьком, і тут немає нічого особливого. Так немає, для сотень міліонів, але для мене одного це вже зовсім поіншому. Зрештою я тепер розумію чому сотні міліонів стають батьками.

А ще я ніколи недумав, як багато можна навчитись в дитини до 1го року. Це просто клондайк життєвих знань. Ці маленькі чуда не заключені в жодні рамки, в жодні правила, їм не відомі стереотипи і типова поведінка. Вони працюють на результат.

Кілька днів тому, одна людина запитала мене, що ми подаруємо Софійці, на перший день народження. Я сказав, що мабуть нічого. Все що їй потрібно ми їй даємо, а подарунки то така річ яким потрібно радіти. Вона цього ще не розуміє. Тоді ця людина сказала, що можна підписти листівку на майбутнє. І багато хочеться сказати, але я напевно ліпше покажу.

 

І на останок. Доцю якщо ти колись це читатимеш. З першим днем народження тебе. Татко :)


21 комментар

  • Роман Крайовський 06:42 – 02/24/11

    Софійка, вітаю! Ти мене не знаєш, та й я бачив тебе лише раз в колясці в парку :)
    твої батьки дуже щасливі, що ти в них є, повір! Рости здорова і даруй їм миті радості і щастя кожен день, кожну хвилинку!

    Славік, Оксанка – вас також з Днем народження! Вам сил і натхнення виховувати доцю!

  • Юра 06:54 – 02/24/11

    Вітаємо! :)

    P.S.
    Чим робили відео?

  • Dyak 07:19 – 02/24/11

    [quote name=”Роман Крайовський”]Софійка, вітаю!
    Славік, Оксанка – вас також з Днем народження! [/quote]
    Пасибі від всіх летить на далекий Маврикій )

    [quote name=”Юра”]Вітаємо! :)

    P.S.
    Чим робили відео?[/quote]
    Дякуємо, а відо робилось довго. Спочатку Пікасою, вона розпізнає обличча на фото. Потім ті облича тре назвати. Потім там є фіча зробити відео з лицем (face movie), але та фіча сортує фото не хронологічно, а щоб були плавні переходи по обличі, відповідно не було видно хронології, бо все було рендомно. Слава великому ХМЛу, в якому пікаса зберігає проджект файл, і мої звичці сортувати файли по папках датах. Скрипт на рубі виправляє те що не може фіча. Потім файл білдить пікаса, а потім то все збираться в купу в афтерефекті.

  • Alex 07:25 – 02/24/11

    спершу подумав що то якийсь політичний пост )))))

    вітаю татуся і мамусю з цим великим святом =)
    а за відео тобі зачьот! найбільше сподобались частинки, там де серії “а-ля” стоп-моушн

  • Dyak 08:14 – 02/24/11

    пасибі. Але то пікасівцям зачот, хоч я і набавився з тим щоб фото по порядку йшли, але все ж таки автоматичне розпізнавання обличча це вєщ. Ну і обіцяють що хронологію зроблять в наступних версіях.
    А взагалі є шанс зробити таку штуку до 16-18 років. Ото малі буде цікаво напевно глянути на себе)

  • Natalya 09:08 – 02/24/11

    Дякую тобі, Славіку, за тепло і любов у кожному слові цього посту, за сльози і той незвичний настрій, яким зарядилась на цілий день.
    Нехай маленьке янголятко Софійка росте здоровою і завжди тільки усміхається, даруючи вам з Оксанкою і іншим найприємніші миті радості і щастя у житті!

  • Alina 09:26 – 02/24/11

    Я вас вітаю!!! Ви молодці, в тому скільки часу приділяєте дитині, і як її розвиваєте, це дуже видно!!!
    Коли я читала текст, то він мені впав у душу, і в мене з’явилась величезна мрія, щоб всі татусі так раділи від цієї миті народження як ти це робив і насолоджувались дітьми як ти це робиш!!!

  • Ania 10:26 – 02/24/11

    які ви класні!!!! майже заплакала :oops:
    не буду повторюватись, але
    [quote]з’явилась величезна мрія, щоб всі татусі так раділи від цієї миті народження як ти це робив і насолоджувались дітьми як ти це робиш!!![/quote]

    нехай ваша дитинка росте здоровою і щасливою, і ви разом з нею радійте.

    p.s. шкода що у нас час не було так багато фоток і відео на згадку. хоча інколи мама переглядає мої дитячі фотки, і є фотка з першого д.н.))

  • Dyak 10:57 – 02/24/11

    Ну я не хотів сльзі ні з кого давити, вибачайте :).

    Ще раз всім дякую.
    [b]2Ania[/b], Доречі теж про це думав цікаво було б таке відео з собою зробити. І мабуть таки зроблю, маю старі сканвані фото. Не так багато. Але є. нажаль з народження немає. Десь з року. правда років до 18 мало фоток. А от з 18 море).

  • Svetik 12:10 – 02/24/11

    :-) СУПЕР!!!!!!
    п.с. читала і сама згадувала, як 5 міс.тому пережили таке ж щастя!!!Діти – це наше все, повітря, життя, любов, сенс!!!Нехай вони будуть здорові і щасливі завжди!!!
    п.п.с. Ви чудовий приклад, знову згадала як ще з пузіком гуляли разом з вами в парку, а тепер і ми вже батьки 8) кльово, заради цього можна витирпіти всю біль народження, воно того вартує!!!!

  • tivasyk 12:36 – 02/24/11

    щонайщиріші вітання з рочком — ростіть здоровенькі, гарненькі й розумненькі!

  • усамедж 18:04 – 02/24/11

    наша маленька комірка суспільства дуже вдячна вашій великій комірці за те, що ви є, і бажає, аби Софійка і ви були здорові

  • Nastusha.Art 20:03 – 02/24/11

    Это просто неописуемо красиво. И рассказ и видео. Примите наилучшие пожелания от нашего трио вашему трио :) Дети действительно открывают нам совсем другой мир.

  • Dyak 21:48 – 02/24/11

    [b]2Svetik[/b], не встигнеш оком моргнути як самі будете святкувати )))
    [b]tivasyk, усамедж, Nastusha.Art[/b]дякуємо :)

  • zymova 13:54 – 02/24/11

    величезні вітання знагоди такого свята.
    бажаю вашій родині і надалі отримувати насолоду від життя як ви це вмієте, малій — рости здоровенькою та ще довго-довго тішити батьків)))
    п.с. як справжня дівчинка — розревілась все це споглядаючи. нам майбутнім чи то потенційним батькам є в кого вчитись)))

  • Роман 14:59 – 02/24/11

    І я вас вітаю з першою великою датою!
    Здоров’я малечі!

  • Julie 23:39 – 02/24/11

    Я завжди кажу: Щасливі батьки – щасливі діти! А ви ще раз тому доказ. Вітаємо і щиро тішимось вашими досягненнями!
    Відео просто мега!! :-)

  • OlyaC 11:13 – 02/24/11

    ще раз привітаю з таким чудовим святом, з тим, що ти вже рік носиш почесне звання – “Тато” :) бзв, відео просто чудове!

    Ваша Софійка дарує радість не лише вам, а й усім, хто спостерігає за цим маленьким ангелом :)
    то ж хай вашій дитині небесні ангели подарують устократ радісніше життя!

    Світла, радості, добра, любові тобі, Софійко!

  • chrishoneybee 23:12 – 02/24/11

    дуже символічне вийшло відео. як і в житті, там всесвіт крутиться навколо дитинки :D

    тішусь за всю вашу сім’ю! :-)

  • Dyak 10:49 – 02/24/11

    Пасибі всім. А сьогодні ми взнали що в людей буває не тільки криза середнього віку, а то все починається значно раніше. Є криза 1го року)))

  • Рік четвертий / Спогади матрасника 11:53 – 02/24/11

    […] 1 рік […]

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *