Weekend project – Хайку

05/25/11
Блог

Псля першої спроби з українською писанкою взяти участь у weekend project від vimeo, я очікував наступні завдання. Та наступні завдання були чи то заскладні чи то я залінивий, і я ї пропустив. Про що дуже шкодую, бо теми були дуже цікаві. Перша була Magic cut – магічна обрізка чи як то сказати. Типу коли завдяки вмілій постановці кадру а потім стику різних кадріввиходили такі собі спецефекти, нагадало це мені плівочний монтаж. І доречі перемігла дуже кльова робота. Раджу переглянути. Наступне завдання взагалі було дуже цікаве. Тема фільм в стилі нуар. Це чорнобілі фільми з контрасним освітленням про шпигунів, вбивства, детективів і т.д. Я вже почав писати сценарій тим більше така локація як місто Львів дуже підходить для цього. Але мушу визнати що писака з мене ніякий. Тобто звіт про велоаодорож я можу написати, і ідеї в голові виникають, але подати щось придумане а не пережите мені тяжко. Так на фазі сценарію я і завис. Доречі переможець також показав дуже кльову роботу.

І ось цього разу тема Хайку. Японський жанр поезії, коли ми маємо три рядки 5,7 та 5 складів. Відповідно потрібно було зняти на чийсь або написати свій хайку три кадри довжиною 5,7 та 5 секунд. Звісно, що таке просте в плані технічності завдання я пропустити не міг. Хоча при такій тривалості роботи ідея має бути надсильна. Я шукав якийсь кльовий ХАйку то не знайшов, от і написав сам.

They eat their breakfasts
Fuel is needed for big steel boxes
Two wheels souls are here

Спочатку текст був зовсім інший, але по ходу рахування складів, я його переробляв що аж зміст трішки змінився. Попрошу до граматики не придератись. Я то робив вночі :). Ось власне моя робота.

Звісно таке просте завдання спонукало багатьох лінтюхів взятись до роботи, тому мені шкода вімеовців які будуть то ве перглядати і відбирати. Я зазвичай переглядаю всі роботи що постяться у вікенд проджект, навіть якщо вони не малеьки, але я не зміг переглянути всі короткі хайку. Дуже їх багато. Мені сподобалось кілька кльових робіт, які на мою думку заслуговують бути в лідерах то і вам показую :)

Це я б номінував на перше місце – Cardiac arrest
А чому ця робота сподобалась не знаю – Bitter


1 коментар

  • микола 10:22 – 05/25/11

    лєна мене зразу впізнала :) правда я шось думав шо я люблю японську поезію, а виявилось шо поки ще не дуже люблю (
    лінки хороші, сподоб. кіно в стилі нуар, правда в нас дві версії про то, чим насправді закінчилось

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *