Велодоріжки

06/16/13
Блог

2013_06_16_4984
Вело інфраструктура як кровоносна система виростає в тілі Львова ембірона. Що дня свіжі метри велодоріжок завойовують свій простір. Але хотів показати пару фоток однієї з них. Всі мабуть вже встигли помітити, що зараз триває ремонт на вул. Січових Стрільців.  Але не всі знають як ж класно там має бути. 
2013_06_16_4983
Думаю щоб до кінця зрозуміти що ж тут буде варто ще глянути дві ілюстрації.

ну хіба ж не круто :)


11 коментарів

  • Filin 00:10 – 06/16/13

    трохи дивно.
    я вже уявляю як по велодоріжці снують пішоходи і велосипедисти намагаючись обїхати їх виїжджають то вправо, то вліво на дорогу для автомобілів.
    ну але надіємося шо воно вийде прикольно.

  • Роман 08:52 – 06/16/13

    Буде пандус для машин? – має бути класно )
    Основне щоб не пошкодували тих стовпчиків для відмежування велодоріжки.

    Славку, як цікаво то катнися на Липинського – подивися як там роблять велодоріжку, по одій стороні вже на викінченні, і почали робити з іншої сторони.

  • Сашик 09:03 – 06/16/13

    Стовбчики, може, врятують це діло. Аби тільки не так, як на Залізняка зробили: “велодоріжко” (зумисне псую слово, бо то навіть не ерзац) то з одного боку, то з іншого, а на “проїжджій частині” навіть моя маленька машина не поміщається: я або по велодоріжці колесом, або по зустрічній смузі іншим…

    Ну і смуга для автобусів.. Буе. Проїзд перехрестя Костюшка-С.С. буде пекельним…

    Найсумнівніше – продовження велодоріжки по С.С. там, де зараз парковка. Я не уявляю, як це можливо, хіба на тротуар вивести. Бо ту парковку хіба спалити можна і то – вистарчить на тиждень часу.

  • Dyak 09:27 – 06/16/13

    Філін, з часом прийде і культура)
    Ромко, та цікаво, але на все часу бракне, а те що під боком хоч бачу. І так там буде пішохідний перехід піднятий на рівень тротуару, оскільки це територія пішохода а не авто, і ту вже буде психологічний фактор що автомобіліст виїздить на територію пішохода.

    Сашик, стосовно залізняка, можеш сміло їхати по тій велодоріжці вона на це розрахована. Ширина вулиці не дозволяла зробити відокремлену доріжку, але оскільки вулиця запланована для вело проїзду то там поклали плиточкою той кусок, оскільки по бруківці тій дуже тяжко. Тобто суть цієї велодоріжки зробити так щоб велосипедиста дуже не трясло на ній, але автомобілістам дозволений заїзд на неї, але не паркування.

    перехрестя СС/костюшка справді буде не простим, стосвно продовження теж поки що слабо уявляю, так виглядає що тротуар рухати не будуть. а парковку хіба зроблять не ялинкою а паралельно. Уявляю купу смороду.

  • Сашик 09:32 – 06/16/13

    Відверто кажучи, зважаючи на ширину тротуара на С.С., певно краще би по тротуару зробили. Хоча… То моє суб’єктивне.

    Про Залізняка, все ж таки, я би не заїжджав на ту “доріжку”. Машина добре тяжча за ровер, як на мене, ту смугу розіб’ють. Роблю такий висновок, бо пригадую перехід через вулицю Вербицького біля ресторанчику “7 Поросят”, який гарно виклали плиткою і за пару років там перейти було дуже ризиковано для здоров’я ніг.

  • Dyak 10:23 – 06/16/13

    Це вже інше питання, головне що основа хороша, а те як поведе себе плитка дуже залежить від її якості.

    В буд-якому випадку ремонтувати легше аніж будувати.

  • nazarukove 21:20 – 06/16/13

    виглядає дуже навіть грамотно. мені подобається.
    але бачу два ризики. не знаю, чи реальні.
    1. фіг там, шоби наші машрутки заїжджали на зупинку і не заступали велодоріжку. достатньо подивитися, як вони зараз паркуються.
    2. я там провчився і сам в 9/10 випадків переходив дорогу де попало, а не на переході. відповідно роверистам доведеться їх всіх минати.

  • diak 08:55 – 06/16/13

    Доріжка буде відділена стовпцями.

  • nazarukove 09:35 – 06/16/13

    ого. вперше таке бачу.
    ну, то може все ок.

  • diak 09:37 – 06/16/13

    Помилкова інформація, доріжка стовпцями відділена не буде, а лише бордюрами, стосовно паркування, то полоса для руху атво досить вузька, і якщо якесь хамло залізе на велодоріжку то теоретично заблокує проїзд іншим автомобілям, а його там швидко приберуть.

  • mihael 22:19 – 06/16/13

    Тішуся дуже,що будують і можна буде в центр ну мені наприклад на роботу якось безпечніше заїхати. Але…Якщо я правильно розумію,то всі велодоріжки-це односторонній рух для роверистів. А що далі,як назад з центру, наприклад на Любінську?

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *