Фрешики
Я вже кілька разів згадував мабуть, що останій рік в мене якийсь дуже хворобливий видався, і я вирішив взятись за свій імунітет. Власне тому я і поччав бігати, плавати і т.д. Ну це щоб тримати м’язи в тонусі, а от що робити з рештою запчастин? То я тепер пробую, всякі штуки різні вживати. І поумав що класно було б пити фрешики щодня. І що я вам скажу, хоч то діло і напряжне, кожного дня чистити ті фрукти, потім мити комбайн після тогоі т.д. але йолкі-палкі, яка ж то смакота… Таке відчуття, що в кафешках де ми замовляємо час від часу фрешики, то їх і то розбавляють. Рецепт в мене максимально простий, три середніх апельсини, три середніх яблука і три середніх морквини. То все діло я витискаю у вбудованій витискачці в комбайні. Виходить десь 600 мл фреша. Але той жом що я викидаю, не такий вже й сухий, просто не дуже ефективно чавиться. Треба мабуть якусь нормальну соковитискачку. Найбільше мене напрягає тиснути апельсини. Може хто шо порадить?
Пийте фрешики…
Пітон 11:35 – 09/04/13
Привіт! Ну для апельсинів в комбайнах як правило передбачена насадка для цитрусових, або її можна докупити до своєї моделі. Порий в інеті… А фреші це дійсно тема!
Dyak 11:40 – 09/04/13
та якраз тою насадкою і напрягає мене тиснути, бо яблука і моркву, запхав в дірку і маєш сік, а от цитрусові так не виходить (
Пітон 11:49 – 09/04/13
ну тоді хіба чистити їх від шкірки і теж в ту саму дірку
chrishoneybee 10:41 – 09/04/13
А мені блендером подобається апельсини подрібнювати. Виходить фреш з купою “начинки”, нічо не викидаєш, і мити легше. Соковитискач в нас є, але його ще напряжніше ніж комбайн, по-моєму, мити.. :)
Nastya 09:23 – 09/04/13
У нас tefal elea duo, она у нас уже 5 лет. Довольна очень, жмых сухой-сухой получается, а сок весь мы выпиваем :) Чистится и моется очень легко, если сразу :) Есть насадка для цитрусовых, но мы ею не пользуемся, кидаю дольки в соковыжималку. Для порции в 500-600 мл самое то, практика показывает, что больше не надо на семью из 3 человек. Она маленькая и не занимает много места. Единственный минус, что яблочко приходится резать на 2-4 части, морковку я покупаю длинненькую или тоже режу на 2 части. Люблю фрешики из помидорчиков, селеры, яблочка, но это на любителя. Вообще сок из чего хочешь можно давить: укроп, перец, облепиха…
Сашко 12:34 – 09/04/13
Жом, хоч і не сухий, та соку там дуже мало. Десь може чайна ложка на кілограм в середньому.
Жом з моркви можна заправити сметаною і втрямкати. Жом з яблук чи ягід можна ще в морсі чи компоті зварити, але потім доведеться фільтрувати-цідити.
Класний фреш з кавуна та дині ;-) Робиться блендером.
julie 16:20 – 09/04/13
Була в нас дорога і соковижималка в Україні, після активного використання кілька разів, пролежала більше року без діла. Зараз лежить без діла в мами. Фреші то класно, але я в соковижималки не вірю. Даю максимум 4 тиждні, думаю більше протриматись нереально (це якщо кожного дня фрешитись). То я по свому і по досвіду співробітниці яка казала що я незмогла а вона зможе… 4 тиждні не пройшло ))
Dyak 16:37 – 09/04/13
я щодня не роблю, зараз роблю через день-два, щодня воно швидко набридає, а соко вижималки вже не тре, я просто оптимізував процес і тепер все пцчком, жом сухий, і апельсини теж піддались)