Правила дорожнього руху для велосипедистів

01/15/14
Блог

Ось що мені сьогодні принесли :). Знаю, що багато моїх знайомих невелосипедистів часто бачать, як велосипедисти порушують правила дорожнього руху, і всі ці знайомі вважають своїм обов’язком розповісти про таких велосипедистів мені, і притикнути що всі велосипедисти мудаки, і що краще б не велодоріжки в нас будувались, а таких велосипедистів вчили їздити, а ще краще штрафували, і ще багато чого не треба робити, а штрафувати велосипедистів. Також доставляють коментарі до чергової відяшки з неадекватним байкером в стилі “ну і де ті срані велоактивісти-пропагандисти, он як вони їздять і т.д.” Одним словом багато людей вважає своїм обовязком погомоніти на якусь тему в якій дуже не розбираються. Хоча я теж буває люблю таким позайматись.  А тут один хороший чоловік мені сьогодні приніс …

Приніс 35ть примірників брошурки “Правила дорожнього руху для велосипедистів”, в якій є і офіційні правила, і деякі рекомендації як себе поводити на дорозі. Наскільки я зрозумів надруковано з ініціативи міськради, в рамка європейського тижня мобільності. І всього було надруковано 8000 примірників. А 8000 це є 1% населення Львова. Що приблизно і дорівнює теперішній кількості активних вело ком’ютерів.

Ну і якщо хто ще не помітив, на обкладинці моя доча. Яка доречі в своїх неповних 4 роки знає основні правила дорожнього руху, що стосуються велосипедистів і пішоходів, і навіть деякі правила для водіїв.

Брошурка є дуже зручного формату, і поміститься в задню кишеню джинсів. Буду тепер мати при собі пару штук і при нагоді вручати велосипедистам. Є правда, як на мене, один недолік в ній. Описані правила дорожнього руху, але не вказані конкретні пункти, щоб можна було швидко знайти точне формулювання цього правила в офіційних ПДР.

Ось такі то пироги. З такою надвелосипедною зимою, весна буде велобумна. Ну і кому треба примірничок звертайтесь, станьте одним з 8000 :)

upd: Буклет з правилами розповсюджуються безкоштовно. Знайти його можна у таких локаціяx:

Центр туристичної інформації, пл. Ринок, 1
“CoMMuna”, пл. Галицька, 1 (2-й поверх)
Кав’ярня Леваковського, пл. Катедральна, 2
Кафе “Меделін”, пл. Коліївщини
Мистецький центр Дзига, вул. Вірменська
Музей Ідей, вул. Валова
Action-bike, вул. Брюллова
Drive-sport, вул. Наукова
Команчеро, вул. Листопадна
Велобайк, вул. Наукова
покази фільмів Wiz-Art’у, Палац мистецтв, вул. Коперника.

Також усі охочі зможуть отримати у перелічених закладах карто-схему 1-го етапу розвитку веломережі міста 2011-2019.
upd2:


6 коментарів

  • Роман 00:36 – 01/15/14

    Не велосипедист, але хочу )
    Може нарешті в 2014 сяду на 2 колеса, такщо як матимеш зайвий то я б забрав.

  • Dyak 09:40 – 01/15/14

    Та без питань. :)

  • Михайло 21:24 – 01/15/14

    Люблю Ваш сайт. Оновлюйтесь частіше…Здається, що примірників могло би бути і більше, бо велосипедний бум вже ось-ось…Особисто я на ровері з червня 2013, ніби недавно, але вже цілковитий фанат.Практично щодня їду на роботу(5 км.в один бік) або навіть через майже усе місто(то всі 10 км. в одну сторону).Поставив крутішу гуму та й не перестаю і взимку. Цікаво мати оцю карто-схему веломережі.Обов’язково візьму.

  • Dyak 22:17 – 01/15/14

    Приємно чути :), я б з радістю, але часом лінь перемагає, часом часу нема.
    А стосовно кількості то приблизно є для 1% населення Львова, що приблизно зараз і є правдою.

  • Велосипедист 10:05 – 01/15/14

    Велосипедистов все больше и больше, своевременное чтиво.

  • Як їздити на велосипеді в місті? / Спогади матрасника 17:30 – 01/15/14

    […] дратувався, потім звик. І навіть про це вже трохи писав. Хоча чесно кажучи я незнаю автоактивістських течій […]

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *