Зробив тато, приніс Миколай

12/14/14
Блог

_MG_9713.JPG

Історія з приблизно того самого часу що й зараз, але трапилась рік тому. Серед знайомих татів в кого доці, був якийсь бум на будиночки для ляльок. В моєї малої теж виникло непереборне бажання мати такий будинок. Ну ми з дружиною, давай шукати хати по дитячих магазинах і сайтах. І були трохи розчаровані. На той момент було два варіанти пропозицій. Відверте китайське пластикове гімно, або супер дорогі варіанти з цінником в 250-300$. Я звісно доню дуже люблю і готовий їх хоч зірку з неба хоч в небо, але є здоровий глузд, який підказував що чергова забавка на пару тижнів максимум місяців, і ліпше я куплю за ті гроші велосипед. Тому було вирішено, робитиму сам той ляльковий будинок.

Все ж звісно починалось з офіційної декларації про бажання і чемність. Написала “самостійно” листа до Миколая.

_MG_2240.JPG

Ну а я приступив до пошуків якихось ескізів і варіантів будинків для ляльок. Чесно кажучи майже нічого з пропонованого мені не подобалось, та і я розумів що в умовах обмеженого часу, пропозиції матеріалів, а найголовніше місця більшість буде просто важко реалізувати. Тому взяв за основу один будиночок, і дещо видозмінив. Такі штуки я як правило дизайню в SketchUp. Швидко, легко, зручно…

Другим питанням був матеріал. Спочатку думав з фанери, але заморочився з екологічністю, і вирішив робити з МДФ. Це типу дуже сильно пресований папір. Загалом матеріал дуже приємний, і з одного боку міцний, але легко піддається обробці.

_MG_2469_1.JPG

Тепер було питання де ж взяти той МДФ потрібної товщини. Інтернети в поміч, купа фірм що продає, але по факту ні в кого немає в наявності, і багато хто запропонував звернутись туди де вони самі беруть. І там було все що тре, та ще й по хорошій ціні, та ще й ріжуть, і т.д. Зробив замовлення, і поїхав на майже робочий тиждень на майдан. Так, так то якраз був початок майдану, перші штурми, і т.д. Той час коли не реально було ні працювати, ні спати, а постійно моніторилось Громадське і т.д.

_MG_2471.JPG

Оскільки це був подарунок від Св. Миколая, робити будинок при дитині було дуже ризиковано, тому мій алгоритм роботи був наступний. Прийшов з роботи, побавився з дитиною, почекав поки всі ляжуть спати і вперед, але тихенько.

_MG_2473.JPG

_MG_2476.JPG

І так поки вже й самому пора спати, бо ж на роботу сраня.

_MG_2477.JPG

Як я казав, МДФ досить легко обробляється, тому друднощів великих не було. А ще він дуже класно взаємодіє з клеями. А столярний ПВА взагалі спуеровий клей, гребущий)))))

_MG_2470.JPG

Отак я по ночах, клеїв будинок, і дивився за майданом поки сохло.

_MG_2481_1.JPG

В силу того що МДФ, це дуже сильно пресований папір, він виявився достатньо важким, що мені грало на руку.

_MG_2488_1.JPG

Після сеансу поклейки доводилось все прибирати, і ховати. В якийсь момент, коли силует будинка вже став впізнаваним, будинок почав жити на підвіконні, а штори постійно закривали вікно.

_MG_2499_1.JPG

IMG_2508_1.JPG

Далі пішов процес покраски.

_MG_2507_1.JPG

І йшов він не так швидко як хотілось, оскільки довелось накласти шарів 7-8 фарби, і потрібно було чекати поки сохне.

_MG_2515_1.JPG

Але загалом виглядало досить симпатично.

_MG_2519_1.JPG

_MG_2520_1.JPG

Далі я прикрутив колеса, бо будинок став досить таки важким, і з одного боку це класно, бо він стійкий але посунути його вже не реально було малій. Загалом розмір будинкц 70см х 70 см, а важить під 15 кг.

_MG_2521_1.JPG

Ну а далі вже Оксана зайнялась підрядом по покрівельним роботам і оздобленню внутрішнього простору.

_MG_2543_1.JPG

Через те що в проміжках між поклейкою будинку я двічі майже по тижню був на майдані, дещо я таки не встиг зробити. Наприклад знайти підходящі завіси для дверей.

_MG_2544_1.JPG

Тому будиночок був подарований з окремостоячими дверима, і вибаченням від Миколая, і поясненням що татко доробить його роботу.

_MG_2558_1.JPG

Коли мала зранку зайшла в кімнату, то через розмір будинку вона його навіть не помітила, і навіть трохи образилась бо знайшла лише маленького оленя під маленькою ялинкою. Прийшлось їй показувати, тоді вже була купа радості.

_MG_2562_1.JPG

Оксана теж трохи бавилась.

_MG_2564_1.JPG

Двері я прикрутив за кілька днів, але багато чого запланованого так і не дороблено сьогодні, і вже мабуть ніколи і не буде дороблено.

_MG_2565_1.JPG

_MG_2571_1.JPG

_MG_2578_1.JPG

А це вже фото кілька денної давності. Загалом планувалось ще сходи, слухове вікно на даху, двері і вікна (рами і “склопакети”), і думав якесь освітлення зробити. Але по факту, добре що прикрутив двері. Ну і в силу недосвідченості я трохи зафакапив з конструктивом дверей. Хоч тішить що доці на це якось пофіг.

Якщо чесно я вже не пам’ятаю скільки я потратив грошей на будинок, але точно не більше 500 грн. (це включаючи  бензин). По часу трохи потратив, але отримав від процесу задоволення. Ну і головне що доці сподобалось. А якщо через багато років вона взнає що то Миколай тільки приніс, а зробив тато, то може ще більше оцінить.

_MG_9732.JPG

з.і. Поки писав тост, будинок піддався вандалізму/прикрашательству.

_MG_9734.JPG

 Майтеся.


8 коментарів

There are no comments yet.

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *