Мандрівні вело музики

06/02/11
Блог

Збираюсь я зранку на роботу і отримую смс з номера з кодом +49, і текстом типу “Привіт, ми Тобіас і Елізабет, ми їдемо на велосипедах до Львова. В Румунії ми зустріли Стефана і Анжелу, і вони розповіли про тебе. Чи можемо зупинитись в тебе на одну ніч?”. Я звичайно не міг не допомогти колєгам по захопленню велоподорожами і відповів згодою. Відписав коли і де я їх можу зустріти, і поїхав на роботу. Під кінець робочого дня, я отримав смс, що вони гратимуть музику там то і там то. Це мене вже зацікавило.

І ось кінець робочого дня, я сідаю на свій ровер і кочуся крізь спеку на вул.Краківську. Вже на під’їзді до центру почав накрапати дощ. І ось я підїжджаю до місця зустрічі і що ж я бачу, два велосипеда завантажених по самі вуха, і хлопець з дівчиною, які під дощем збирають свій музичний інструмент. Я був дуже здивований.

Перечекали сліпу зливу, і поїхали до нас додому. Виявилось що Тобіас і Елізабет з Німеччини, їм по 24 роки, і вони планують одружитись наступного року. Елізабет подорожує на велосипеді по Європою, разом з її двома братами з серпня, а Тобіас через навчання приєднався до них тільки в Березні. Вони обїхали всі країни Європи, окрім пост радянських, і ще мають час до вересня щоб довершити свій тріп Скандинавією.

Поки ще було світло ми прогулялись містом і випили квасу, а ввечері смакували файну вечерю, під лимонну настоянку яку нам привезли Стефан і Анжела з Польщі.

Як завжди під час вечері була дуже цікава вело подорожня розмова. Говорили і про музику і про те що я трохи вражений тим на чому вони грають. Вони ж казали що музика допомагає і їм розслабитись, і допомагає людей налаштувати на добрий настрій. Ну і також допомагає фінансово. І наші гості запропонували на знак вдячності за гостину зіграти нам невеличкий концерт. Правда вже зранку оскільки година була пізня.

І ось зранку ми мали майже концертну залу в хаті.

Егеж, і я був в шоці. Елізабет 9 місяців тягає за собою на велосипеді скрипку в кофрі, вага якої більше 7 кілограм. ну і розміри відповідні. Та і флейта теж не лайток. Зразу згадуються всі мої знайомі велосипедисти які так яро пускають слини на легкі велосипеди і легке спорядження. Сам концерт був дуже заліковим, ніколи б не подумав що скрипка і флейта настільки доповнюють одна одну. А доця наша сиділа і навіть не кліпала, так їй сподобалось. Ми їй класику ще в живіт вмикали))). Одним словом ЗАЛІК. Потім наші гості зібрались і побажали нам всього найкращого, а ми їм щасливої дороги.


16 коментарів

  • bur_olsh 17:34 – 06/02/11

    отакоє, файно.
    куди далі їдуть?

  • Dyak 17:39 – 06/02/11

    польша, латвія, литва, естонія, фінляндія норвегія

  • Julie 03:19 – 06/02/11

    Але цікаво!! Славік у вас прям мега цікавий хостел намальовується :lol:

  • Xanka 04:46 – 06/02/11

    Заодно і дітьо розвивається всебічно. Вчить англійську, музику і набуває навик поведінки в соціумі 8)

  • Dyak 06:26 – 06/02/11

    є шось таке, але дуже цікаві люди відповідно і цікаво їх хостити в себе.

  • Ania 06:50 – 06/02/11

    ух, а скоро вони приїдуть до вас в гості з кльовими малюками ;-)

  • Dyak 06:54 – 06/02/11

    Ну оскільки в нас малюк вже , а в них ще нема, то скоріше ми до них :))))

  • nazaruk 08:47 – 06/02/11

    шо ж то за скрипка на 7 кг???

  • Dyak 08:53 – 06/02/11

    [quote name=”nazaruk”]шо ж то за скрипка на 7 кг???[/quote]
    Скрипка в дуже захищеному від ударів і вологи кофрі ;), але я тепер погуглив і розумію що я мабуть щось недочув, то підозрюю що 7 кг це вага музичного обладнання, скрипки в кофрі і флейти в такому самому кофрі разом. Точно памятаю цифру 7 кг )))

  • Dyak 08:56 – 06/02/11

    і ще згадав, бідні європейці ніколи в житті не куштували такого українського делікатесу як гречка. А оскільки в нас мала пакує гречку так що аж за вухами тріщить то в нас вона частенько на сніданок. Так ми їм дали спробувати. Казали що першим ділом що вони зроблять як поїдуть далі куплять гречки в магазині.
    Гречка англійською буде Buckwheat, добре що на деяких пачках пишуть ))

  • serjart 09:35 – 06/02/11

    Круто! Видно їм трохи стрьомно їхати в решту пострадянських країн, але прикольно що відвідали Україну.

  • Dyak 09:36 – 06/02/11

    з пост радянських країн їм віза не потрібна тільки в Україну і Молдову, в решту потрібні візи.

  • serjart 15:56 – 06/02/11

    Хм, про візу не знав. Добре, що до нас можна.

  • chrishoneybee 14:13 – 06/02/11

    Тепер вже розумію про який ти концерт писав! :) ..ну а пара – знов з тих людей, слухаючи про яких, душа починає теж проситися в мандри )))

  • Dyak 14:27 – 06/02/11

    так, вони дуже цікаві люди. І після розмов хочеться їхати і їхіати

  • Юрко Блогер 18:27 – 06/02/11

    Молодці! Я відверто радий, що у людей є така моживість мандрувати! Сам легкий на мандри та нажаль дупа що діється в країні не дає змоги цього робити ні фінансово, ні часу не лишається. Мандрую околицями :) Бажаю гарної подорожі і цікавих знайомств!

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *