oktoberfest у вишиванках

05/30/14
Блог

oktoberfest

Якось на роботі виникла дурна ідея поїхати на тімбілдінг на Oktoberfest. Ну то так завжди буває, що чим дурніша ідея тим більша ймовірність реалізації ідеї. А чим складніше реалізувати тим більше хочеться подолати такий челендж. Ну чим не дурна ідея проїхати на авто через 5 країн, майже 3000 км на вихідних, щоб попити пива. Але ж то є октоберфест.

Спочатку нас збиралось досить багато народу, але по ходу народі відсіявся, хто через брак візи, хто грошей, хто духу, а хто бажання :). Запланували то діло ми за кілька місяців до фесту, а вже десь за півтори місяці забукали собі кемпінг в Мюнхені. Кемпінг по моєму взагалі працює лиш тих пару тижнів на рік коли є Октоберфест. І нормально так заробляє грошей. Цікавим був факт що з нас не взяли жодної передоплати. Виїздити зібрались в п’ятницю після роботи. Благо в нас п’ятниця скорочений робочий день. Перед самим відїздом була дуже сильна злива, ми сприйняли то як знак, що треба їхати. Мені взагалі за купу подорожей здалось, що чим більше перепон і не надто сприятливих речей на шляху тим кращий буде час проведений у відпустці.

_MG_0164.JPG

Нас набралось 5ть чоловік, загрузившись в 7ми місну машину ми рушили.

GOPR8504_1.JPG

Оскільки то вже пройшло більш як півроку, тексту буде мало, а буде більше фоток, бо я вже багато чого не пам’ятаю. Та і загалом, що описувати в тому що 5ть хлопів їдуть з точки А в точку Б. Виїхали ми десь в 5тій вечора, поки до кордону, поки на кордоні, і вже коли почало темніти ми в Польщі.

_MG_0191.JPG

Очевидно що їхати ми збирались цілу ніч щоб якнайшвидше попасти в Мюнхен. Кермували по черзі, Андрій і я. Пробували спати в машині, але то дуже не зручно. Десь в 5тій ранку всі захотіли жерти. А тут якраз Прага на шляху. Вирішили заїхати.

_MG_0195.JPG

Ранкова Прага чудова. Жодного туриста, та взагалі нікого на Карловому мості, де зазвичай толпи. А до памятників черги.

_MG_0201.JPG

Правда чим ближче до сходу сонця то кількість фотографів сильно зростає.

_MG_0203.JPG

Наша тімка)

_MG_0204.JPG

Або годинник на площі. Тут ж завжди 100500 людей, а сраня були ми самі.

_MG_0208.JPG

_MG_0210.JPG

Прага як завжди чудова.

_MG_0218.JPG

То було трохи холодно, але купа чуваків бігало в шортах.

_MG_0219.JPG

_MG_0220.JPG

Мені вдалось зробити цей унікальний кадр сходу сонця над Прагою.

_MG_0222.JPG

Як і цим фотографам )))

_MG_0224.JPG

Я правда був без штатива.

_MG_0226.JPG

 Тупили в Празі пару годин, і поїхали далі. В дорозі я мало фотав, поперше не було шо фотати, подруге. я або кермував, або спав. Тому з Праги катапультуємось зразу в Мюнхен. Приїхали в кемпінг.

_MG_0230.JPG

Зразу оплатили, щоб знати скільки на пиво лишилось ))))

_MG_0231.JPG

Кемпінг здоровезний, і якщо кожен буде блукати в пошуках свого місця, то будуть страшні пробки. Тому кожному при вїзді дають велопровідника котрий показує куди їхати.

_MG_0235.JPG

Як ми дізнались пізніше, ми приїхали на ті вихідні коли приїздять італійці. Чомусь до італійців в мене упереджене ставлення і я вважаю що вони є найменш культурними в європі, не всі звісно.  Італійці їдуть на октоберфест на кемперах.

_MG_0270.JPG

 Мабуть відсотків 90% автомобілів в кемпінгу були з італійськими номерами._MG_0269.JPG

 Коли ми під’їхали до нашого місця, туди під’їхали якісь італійці. Ми з ними не розмовляли, але так виглядало що в нас трохи конфлікт по місцю виникав. Ми між собою щось говорили, і дивились на них, вони між собою і дивились на нас. Кілька разів в їхній розмові проскакувало слово Україна. Тоді вони взяли і перепаркувались на інший бік ділянки. Вважатимемо, що вони сказали “Слава Україні” і переставили авто ))). А ми поставили намети.

_MG_0268.JPG

Загалом з наметами було не багато людей.

_MG_0271.JPG

 Перед походом на Октоберфест, розігрілись в місцевому пивному МАФі )))

GOPR8517_1.JPG

Перший день на Октоберфесті був трохи туманий бо з дороги. Але цікавий :)

_MG_0236.JPG

Те що ти в Мюнхені під час проведення Октоберфесту, зрозуміло на кожному кроці.  В громадському транспорті море людей в тих німецьких шортіках, купа людей з пивом, або просто на вєсєлє. Але коли заходиш на територію парку де проводиться фест. То помалу починаєш офігівати.

GOPR8523_1.JPG

Купа кіосків з сувенірами, купа атракціонів, і купа пивних павілйонів.

_MG_0248.JPG

В суботу по обіді було досить легко попасти в ті павільйони, і оцінити масштаби.

_MG_0252.JPG

Цей ще маленький. Наскільки пригадую, то найбільший павільйон міг вмістити одночасно до 10 000 людей. Хоча можу і помилятись.

_MG_0253.JPG

Такса на все пиво у всіх павільйонах приблизно однакова, 10 єврів за літру. Взагалі там все кратне 10ти єврам як правило. Але треба вважати, бо октоберфестівське пиво як правило рази в два міцніше аніж класичне світле пиво. Тобто реально після 3оьх літрових бокалів можна порядно так від’їхати.

Відповідно дехто не докінця оцінює свої сили, і мусить прилягти на травичку.

_MG_0255.JPG

Таких людей досить багато.

_MG_0256.JPG

Хлоп по середині чимось приглядівся тим хто ще на ногах, і народ масово почав фоткатись з тим хлопом. Ми теж фотались :)

_MG_0258.JPG

Добре що є друзі здатні підтримати тебе щоб ти не впав у власну ригу ))).

_MG_0259.JPG

Хтось свої емоції проявляє по іншому, і для цього там є поліція.

_MG_0261.JPG

Перед тим як пробувати їхнє пиво, варто спробувати численні атракціони. Там їх до кольору до вибору.

GOPR8529_1.JPG

Є розваги і для тата і для мами і для дітей :)

GOPR8532_1.JPG

Ми трохи катались.

GOPR8536_1.JPG

Пересувались ми від кемпінгу до фесту на метро. Швидко і зручно.

_MG_0267.JPG

А ще шанс показати себе ))))

_MG_0272.JPG

Нажаль у вишиванках нас було лише троє.

_MG_0273.JPG

Чув кілька думок стосовно того що ми поперлись на октоберфест у вишиванках. Хтось казав, круто молодці, а хтось казав що ми дибіли.

GOPR8544_1.JPG

Я можу точно сказати, що вишиванки на октоберфесті це круто. По-перше багато людей нам казали що дуже круті сорочки. Дехто навіть закладався на те з якої ми країни. І т.д. Кароч було дуже заліково.

_MG_0274.JPG

Другий день був значно людянішим, в сенсі кількості людей.

_MG_0275.JPG

Ми ледве пробились в павільйон. Бо входи у всі павільйони були приблизно такі. Величезна черга, охорона, і охорона рахує скільки люду виходить, потім запускає вибірково тих хто найактивніше проситься.

_MG_0286.JPG

Але навіть якщо ви зайшли в павільйон це ще нічого не означає. Бо треба столик. Чекати що столик звільниться марна справа. Але нам заканало що столик зайняли мої мюнхенські друзі. Саме так. Стефан і Анжела яких ми колись в себе приютили у Львові, під час їхньої подорожі навколо світу на велосипедах, тепер живуть в Мюнхені.

_MG_0331.JPG

Хлопець в помаранчевій кофті що на фото, теж велосипедист, з південної Кореї, дуже веселий чувак. Він якраз також катався на велосипеді і був проїздом в Мюнхені де його приютили мої друзі.

_MG_0311.JPG

GOPR8549_1.JPG

На октоберфесті годують мнєсом. Мнєса там багато і різне.  Тут ми їмо половинки ціп’ятка.

GOPR8553_1.JPG


_MG_0280.JPG
_MG_0282.JPG

Наша тімка)))

_MG_0284.JPG

Доречі пивом там полито буквально все, по підлозі ходиш і прилипаєш, на лавці легко можеш прилипнути, а стіл хоч періодично і протирається та безперестанку мокрий. Але найліпшіше що це ні кого не хвилює.

GOPR8557_1.JPG

Взагальному публіка приблизно така

_MG_0312.JPG

А це родина німців які до нас причипились. Двоє ліворуч це батьки білявки праворуч. а дядько праворуч її дядько здається. Той німець був дуже навязливий хоч англійською не дуже говорив.

_MG_0320.JPG

Постійно просив наші фотіки щоб нас фоткати, фоткав якусь фігню. Потім сватам нам дочку свою, це притому що 4тро з 5ти одружені. Але він казав що це не проблема ))) Одним словом, в певний момент ми вже звідти йшли в тому числі через того німця. Він хоч був і любязний і зовсім не агресивний, але реально замахав.

_MG_0332.JPG

А цей дядечко був нашим офіціантом. Знаю що більшість коли чує про октоберфест уявляє собі щось таке Були там і такі, але мені шось не вдалось їх сфотати, бо не дай бох ти стоїш на дорозі в жінки з свистком в зубах, і 12ма літровими горнятками з пивом в руках. Спочатку висвистить весь мозок, а потім проведе лекцію німецьких матюків. Загалом враження таке що офіціантом в Німеччині люди працюють десятками років. Дуже багато підстаркуватих.

_MG_0326.JPG

В кожному павільйоні є своя програма розваг, національні пісні і пляски.

_MG_0340.JPG

Все дуже весело.

_MG_0341.JPG

Частенько хтось танцює на столах.

_MG_0342.JPG

Чудова атмосфера.

_MG_0343.JPG

Нажаль я шось не сфоткав туалети, тобто черги туди. З члоловічими ще досить ок. Але черги в жіночі туалети це щось. Тому якщо йдеш в чоловічий туалет, не дивуйся побачити там кілька жінок.

_MG_0344.JPG

Ще одна крута штука, це те що кожних 15 хвилин всі співають пісню, яку ми називали I’m frozen :), бо ніхто нам толком не міг пояснити текст і значення. Це був таким собі тостом. Тут можна послухати

З октоберфестом закінчую. Ще одним важливим елементом пивного Мюнхена є відвідини Hofbräuhaus. Цій пивнушці вже 425 років. Поки йшли туди співали гімн. До нас приєднався якийсь чувак, і теж шось собі там кричав.

_MG_0348.JPG
Пивнушка файна.
_MG_0353.JPG

Поки співали якусь українську пісню, розбили бокал, він просто зісковзнув від вібрації зі столу. Навіть маю відео )))

_MG_0356.JPG

Загалом атмосфера там теж дуже кльова.

_MG_0358.JPG

Поки ми були в Мюнхені, я ще умудрився зїздити до своїх друзів на гамбургери :).

_MG_0265.JPG

Гарно посиділи, потринділи. Згадали їхню навколосвітню подорож.

_MG_0266.JPG

Доречі, трохи урбаністики. На октоберфест приїздить нереальна кількість людей. Але ніяких як попало припаркованих машин ніде не було. Навколишні вулиці тупо закрили для проїзду і все. Хоч на октоберфест, перейдись, або на ровері. А так просто вони захищають свої газони.

_MG_0264.JPG

По Мюнхену все. Ми там пробули два дні. Додому вирішили їхати іншою дорогою, не через Чехію і Польщу, а через Австрію, і Угорщину. А по дорозі вирішили заглянути в замок Neuschwanstein. Дорога через замок, це десь + 300 км. Але думали що невідомо коли буде ще нагода туди попасти. Тому поїхали.

_MG_0362.JPG

Німецькі неавтобани дуже мальовничі ))). І частенько мені випадало їхати за кермом, коли було гарно, тому не фотав ніц.

GOPR8591_1.JPG

Задній бамбетель. Ще один пасажир на третьому ряді. Там прикольно було спати, бо все обкладено речима.

GOPR8592_1.JPG

До слова весь час що ми були на німцях, погода була не дуже. Часами дощило і було прохолодно.

_MG_0368.JPG

Нам то було пофіг, але деякі моменти ми не врахували. Доречі в мстах стоять такі радари, вони не завжди показують швидкість, а показують смайл.

_MG_0369.JPG

Чим ближче до замку тим густіший туман.

_MG_0371.JPG

Приїхали на села ))))

_MG_0373.JPG

Від парковки до замку треба йти вгору хвилин 20ть, або можна їхати на фірі.

_MG_0374.JPG

Ми йшли пішки. а коли прийшли то побачили величний замок Neuschwanstein

_MG_0380.JPG

Хоча очікували побачити щось таке :)

Тупо все в тумані)))

_MG_0383.JPG

Поржали.
_MG_0387.JPG

Полазили навколо

_MG_0389.JPG

В середину не йшли.

_MG_0390.JPGТа й вйо домів.

_MG_0400.JPG

Додому їхали через Відень і Будапешт, але вже ніде не зупинялись, хотіли додому. Та і часу не було. Поки сидів на третьому ряді розважався фотканям автомобілів позаду.)))

_MG_0411.JPG

Дуже класною була дорога через наші карпати в 5тій ранку. Був легенький морозець, але чисте небо. Реально такої краси ще не бачив. Але змученість, і дубак на дворі, зовсім не викликав бажання тормознути пофотати.

_MG_0433.JPG

Загалом скажу, що октоберфест це класно, і хочаб раз в житті там треба побувати, тим більше виявилось що це зовсім не складно і не так вже й затратно. Справді крута атмосфера свята і веселощів. А якщо це ще й робити в форматі роуд тріпу, то взагалі крутяк. Пробуйте. Ваше здоровля.

_MG_0328.JPG

з.і. Колись може зроблю відяшку )))


3 коментарі

  • Mc 01:32 – 05/30/14

    Душевно тусанули + класний формат в стилі road trip. Зарах!

  • chrishoneybee 20:02 – 05/30/14

    О, нарешті статейка в твоєму звичному старому стилі :) проковтнула миттєво, не те що всю ту урбаністику :-Р

  • Dyak 20:50 – 05/30/14

    ну що тут скажеш ростемо міняємось )))

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *