Санкт – Петербург, день 3

07/22/09
Подорожі

Петропавлівська фортеця

Світлини

День 1-ий, Санкт-Петербург, Петергоф, Аврора
День 2-ий, Фонтанка, Ісакієвський собор, Адміралтійський сад, Двірцева площа, Спас на крові, Марсове поле
Ніч Біла, Розвідні мости, нічний Санкт – Петербург
День 3-ий, Петропавлівська фортеця, стрілка Василівського острова
День 4-ий, Пушкін, Військово-морський музей, Кунст-Камера

Петропавлівська фортеця, стрілка Василівського острова

Продовжую набридати звітами про таке відносно молоде місто. Запевняю лишилось трішки.

Ранок був пізнім. Вийшли коло 2-ої години дня. Сьогодні їдемо на Петропавлівську фортецю. Метро, вертіння мапи і ось ми на мості, що веде до фортеці, туристів просто море. Автобуси туди-сюди. Вхід у фортецю безкоштовний, але на території фортеці, є багато різних експозицій, вартість на які коливається від 7 до 15 доларів з людини. Як на мене троха забагато. Центральна площа фортеці. Всі пробують якось вмістити шпиль собору (висота 122 м), в свої об'єктиви, що не так легко. Як вони його таким довгим зробили, а саме головне для чого. Впихаємо собор у наш об'єктив, і йдемо далі.

Петропавлівська фортеця

Обходимо трішки поміж будиночками і вирішуємо прогулятись по даху бастіонів. Платимо за вхід, і йдемо. Відкривається досить непоганий вигляд. Повільно прогулюємось дахом, паралельно знимкучи краєвиди. Хороша погода це добре.

Петропавлівська фортця

І це видно, оскільки з даху відкривається краєвид на пляж де багато людей, часом у дуже кумедних позах. Робимо пару панорамок і йдемо до гармат. З однієї з них, кожного дня, о півдні робиться залп.

Гармати

 Звичайно ми вирішили піти до водички, від якої тягне прохолодою.

Берег петропавлівської фортеці

Присіли. З'їли по яблуку. Сиділи довго, відпочивали, фоткались. Потім пішли на пірс. На виході з пірсу, кльовий щит, з переліком заборон, які зображені за допомогою кумедних чоловічків. Пам'ятайте, будете йти в Петропавлівську фортецю, лишайте лижі і купальники вдома, там не можна на них возитись в купальниках.

Щит

Далі ми покинули фортецю і прогулялись околицями. Попрямували на стрілку Василівського острова, де стоять стовби, є військово-морський музей, та кунст камера. По дорозі роздивлялись, краєвиди, кораблики, мости. Взагалі, саме гуляння по Петербургу, це вже незабутьня подорож, фасади, канали, кораблики, будиночки, ну все, атмосфера, і це все просто не описати, потрібно просто прогулятись.

Вихід з пірсу

 На стрілці було дуже багато веселих випускниць і випускників. В цих людей на лобі написано, що вони думають, що якщо вже випуск то все свобода, життя на волі, і тепер на все пофік. Роки через 2 вони зрозуміють, що свобода в них закінчилась з випускним ))).

Спуск до води

 В петербурзі нам дуже сподобалось робити дві речі. Валятися на траві коло мідного вершника, навпроти Ісакієвського собору. Ми там лежали щодня під час перебування в Спб. І дуже нам подобалось знаходити, якийсь прихований спуск до каналу, спускатись туди, сідати на сходинки коло самої води, діставати якогось смаколика з броцака, і насолоджуватись.

Кохана

 Цей день був чудовим.


3 коментарі

  • Julia 09:39 – 07/22/09

    Яка краса… мені важко описати всі фотки, я роззявила рота і просто передивляюсь їх по декілька раз, але ваші нозі з колекції – це просто бомба! Дуже класно получились)))

  • chrishoneybee 15:23 – 07/22/09

    найбільше мені сподобався абзац про місце на яке ви приходили щодня і про східці біля каналів…

    як не дивно, з подорожей запамятовується зовсім не те, про що можна прочитати в путівнику, а ось такі прості життєйські речі.. несподівані знахідки і відкриття :-)

    ..а атмосферу тобі таки вдалося передати. Я б сказала – ФАЙНЕЗНО!

  • dyak 16:29 – 07/22/09

    ага, нас чомусь так і тягнуло на ту траву, і на сходинки, і булдо там так приємно…. От ше ніяк останню частину не можу домучити.

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *