Санкт – Петербург, день 4

07/23/09
Подорожі

Пушкін

 "Студєнчеєскій пакажитє, ой так он у вас прасрочєн,
Так што платите всю сумму, хі-хі"

Світлини

День 1-ий, Санкт-Петербург, Петергоф, Аврора
День 2-ий, Фонтанка, Ісакієвський собор, Адміралтійський сад, Двірцева площа, Спас на крові, Марсове поле
Ніч Біла, Розвідні мости, нічний Санкт – Петербург
День 3-ий, Петропавлівська фортеця, стрілка Василівського острова
День 4-ий, Пушкін, Військово-морський музей, Кунст-Камера

Пушкін, Військово-морський музей, Кунст-Камера

Сьогодні ми їдемо в місто під назвою Пушкін або як колись, Царське село. По дорозі до зупинки, заходимо до поштового відділення де чемна тітонька видає нам кілька відкриток та марок. Ми калякаємо українські буквИ і заштовхуємо це все в синенький Outbox. Добре що хардварне мило ще не відмінили ))).

Пошта

Зупинка біля леніна і фонтанів. Фонтани то взагалі окрема тема Петербурга. Їх тут купа, і всі в 100 раз гарніші ніж, як не прикро, то криве страшидло, що зробили коло Львівської опери. Отже хфоткаємо вождя, заглядаємо в фонтани. Сідаємо в аутобус типу Шаолінь – Мерседес. Їх тут повно, в Москві хіба самі газельки, а тут маршрутки які хоч є. Їдемо. Десь 30 хв дороги, схожої на трасу до Миколаєва – Дністровського. І ми виходимо на зупинці у м.Пушкін.

Пушкін

Тут є гарний парк, та Катерининський палац, в якому є янтарна кімната. Парк гарний, але склалось враження що вони відчувають якийсь комплекс меншовартості порівняно з всіма іншими парками Спб. По-перше це єдине місце де в мене взяли з рук, мій прострочений студентський ISIC для перевірки дати. По-друге, це єдиний парк де була охорона на квадроциклах, при розмірах парку як навпроти ЛНУ, виглядало як якісь панти, навіть здоровенний і явно крутіший Пєтєргоф так не пантувався. По-третє, охорона ставится до відвідувачів так щоб показати хто там головний. Коли хтось торкався якогось памятнику щоб сфоткатись, охорона кричала в мегафон, з відстані в 50 м, щоб ця лдина готувала 1500 рублів. Замість мегафона, краще б купили таблички з надписом "Не рухати".

Парк

 Взагальному парк кльовий, маленький і затишний, з гарним озером і качками(ті шо кажуть кря-кря, а не залізо тягають). Трішки посиділи на лавочці, поїли, і пофоткались. Якийсь іноземець сказав нам "Бон апетіт", а ми радісно прогомоніли "бубубу" з повними писками канапок.

Лавка

Озеро красіве, посередині острів, до острова метрів 70, і є паромна переправа, яка коштує 10 євро!!! Це просто неймовірно. 100 грн. за тещо вас перправлять на 70 метрів по воді іпотім ше раз назад. В Петербурзі за такі гроші ми катались годину на телоході по каналам і рікам. Одним словом неоправдані панти. Звичайно ми подумали, що вони рагулі і пішли далі.

Озеро

На одному березі озера була царська турецька баня. Все дуже пафосно і круто. Дуже дивно, але вхід в баню був безкоштовним. Тут до мене підходить охоронець, і каже щоб я склав штатив, бо ним тут користуватись неможа, і взагалі мені зараз випишуть штраф. Я звичайно склав, але на виході я пробував знайти список правил, його там звичайно не було. А розмова з людиною на касі,також нічого не дала, репліка "Якщо охоронець так сказав, значить йому краще відомо" дала все зрозуміти. Колхоз.

Турецька баня

Єкатериненський палац що знаходиться на території парку, ззовні дуже гарний. Але знову ж таки якийсь мега незручний графік роботи, не дав попасти в середину. Лише дармо простояли 20 хв в черзі. Ще трішки погуляли по тому парку і вирішили, що їдемо в центр міста.

Єкатерининськи палац

 По дорозі, хотіли зайти в підземний музей, присвячений 2-ій світовій та блокаді, але як назло, нас там чекала лише табличка "Зачинено"

Музей

 Їдемо далі… Стрілка Василівського острова. Йдемо в Кунст камеру, і знову черга. Вирішуємо піти у Військово-морський музей. За фото потрібно окремо платити, але ми не беремо. Чесно кажучи, знову ж не дуже приємно. Гроші деруть, а пилюки там просто тони, хоча експонати дуже вражають. Це ж хтось сидів і клеїв ці макети. Також багато торпед в розрізі. Ракети, літак, і ще багато всього. Сходити варто.

Музей

 Вертаємось знову в Кунст камеру. Черги не стало. Заходимо всередину. Чесно скажу, що туди може навіть і нема чого ходити. Найцікавіше, але неприємне, це одна кімната з всякими заспіртованими дітьми, тваринами, та частинами тіла. Все інше це виставка всіляких побутових речей різних народів світу. Можливо за радянського союзу це і було цікаво, але в часи Інтернету, Нейшенл Джеографік та Діскавері це виглядає смішно, і абсолтно не цікаво.

Кидає монетку Кідаю монетку

День підходить до кінця, і ми йдемо кинути монетки в Неву, і прямуємо домів. Сьогодні в нас потяг в наступне місто…

Санкт-Петербург, це неймовірне місто, дуже гарне, і цікаве. Є звичайно кілька негативних моментів але це дрібниці. Наприклад, у всіх касах міста, для іноземців(себто негромадян СНД) ціни вищі, відсотків на 25, думаю якби в Європі було таке ставлення до громадян СНД, то росіяни страшезно б обурились. В Спб страшне хамство на дорогах, як збоку водіїв так і збоку пішоходів. Тут запросто можна простояти на нерегульованому переході 15 хв, так само запросто і на кожному кроці можна побачити як люди перебігають, в недозволенму місці, 6-ти, 8-ми смугові проспекти. Але це все ніщо, у порівняні, з білими ночами, розвідними мостами, каналами і прогулоянковими катерами, містками через канали, чудове повітря на набережній, шалено зеленою і пахучою травою коло Ісакієвського собору, на якій ми лежали, а не курили!, каскадними фонтанами, набережною затоки, і визначною архітектурою.

 Буде можливість поїхати в Санкт-Петербург, не прогавте…


2 коментарі

  • chrishoneybee 15:17 – 07/23/09

    Як виявилося, то мій аутлук заглючив і не показує нових рссів! Уря!
    А то я вже подумала що всі повимирали :-)

  • dyak 16:29 – 07/23/09

    Гугл рідер тобі допоможе, в боротьбі з глюкам аутглюка ))))

Залишити відповідь

Автор *

E-mail *

URL

Коментар *